Vídeň zvýhodňuje elektrokola.

Ve spolupráci s Wien Energie podporuje město takzvanou e-mobilitu – všechny elektrokola, elektromopedy a elektromotorky. Majitelé takových alternativních dopravních prostředků získají při jejich koupi jednorázovou finanční dotaci ve výši 30 procent ceny, maximálně 300 eur. "S touto iniciativou chceme ještě více lidi motivovat, aby nejezdili po městě s autem a na cesty využívali v budoucnosti elektrokolo - abychom takto chránili životní prostředí a klima," říká vídeňská radní pro životní prostředí Ulli Sima.

Projekt je časově omezen do konce roku 2010. Na oddělení ochrany životního prostředí města Vídeň zájemce jednoduše vyplní formulář. Všechny důležité informace k žádosti si Vídeňáci mohou přečíst a stáhnout na www.natuerlich.wien.at.

Město Vídeň plánuje do budoucna ve spolupráci s Wien Energie vybudovat i odpovídající infrastrukturu, takzvané e-bike stanice, kde by se elektrokola a elektromopedy mohly dobíjet. Pramen: www.wien.gv.at

Město Praha se na nic podobného nechystá, peníze jsou potřebné na jiné důležité projekty jako je například tunel Blanka. Přitom by podpora elektrokol právě v kopcovaté Praze měla mnohem větší smysl, než ve Vídni, stojící na lautr rovině.
20.7.2010 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.