Jan Bílek - muž mnoha tváří.

Miloš Čermák, známá postava internetu tvrdí, že Frajer je ten, koho na Googlu vůbec nenajdete. Jak jsem snadno zjistil, na jméno "Jan Bílek" objevil Google 11 000 odkazů, zatímco "Miloš Čermák" byl nalezen 17 700 krát. Podle povrchního pohledu jsem tedy o malý kousek větší frajer. Ve skutečnosti je ale o mé osobě záznamů mnohem méně. Je nás Janů Bílků totiž na světě velmi mnoho. Pokud mě bude chtít někdo na internetu vygooglovat, dostane se do potíží. Nejsem totiž MVDr. Ján Novák, veterinárny lekár ani numerolog ing. Jan Bílek, nenaleznete mě na ČVUT jako člena pracovní skupiny Řídicí systémy, zástupce vedoucího katedry řídicí techniky pro pedagogiku a předsedu legislativní komise Akademického senátu ČVUT. Marně mě budete chtít za přítele na Facebooku a nenaučím vás jako trenér šachy. Nejsem ani jako keramik nositelem ceny Minnesota Potter. Bylo by to krásné, kdybych měl vinný sklep U kmocháčka a penzion Frajárka v Rakvicích (divné jméno, že by to pocházelo od "rakve"?), ale nemám, v Rakvicích jsem nikdy nebyl. Nepracuji usilovně na stránkách JanBilek.cz, nehrál jsem matičku ve filmu Pětka s hvězdičkou.

Kupodivu jsem ale napsal knihu Visual FoxPro i když nenabízím hudební i taneční produkce, moderátory či divadelní produkce a neprodávám v Ostravě pneumatiky a duše. Až bude u vás hořet, nezachráním vás, protože nejsem hasičem v Němčovicích. Marně byste hledali moje stopy na Slovensku, nebyl jsem hlavním poradcem prezidenta Schustera.

Zdá se tedy, že největší frajer je spíše ten, jehož jméno nosí hrdě polovina národa, protože najít toho konkrétního Nováka je téměř nemožné a jak vidíte, i nás Janů Bílků je spousta. Zkuste si i vy zadat do Google svoje příjmení a zjistíte, jak snadné nebo naopak jak nesnadné je vygooglovat o vás nějaké kvalitní informace.
21.7.2010 11:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.