What time is it?

Čas je v době dovolených něco, bez čeho se neobejdete. Pokud nevíte, kolik je právě hodit tam, kde právě jste nebo kam za chvíli dorazíte, může se z vaší dovolené stát děsivý horror. Čas je ale důležitý i pro váš počítač. Zkontrolujte si právě teď, máte-li nastavený správný čas například na stránce www.kolikje.cz. Pokud vám váš počítač ukazuje něco jiného, spravte to. Ve Windows XP zabušte na hodinky vpravo dole, skočte na list Čas v Internetu a stiskněte tlačítko Aktualizovat. Počkejte, až se aktualizace potvrdí. Pokud dojde k chybě, zkuste změnit server.

Kolik je právě teď hodin na druhém konci světa si můžete zjistit na www.worldtimeserver.com, když si nastavíte stát a případně i město v tabulce vpravo.

Kolik bude hodin místního času až přicestujete do cíle vašeho putování si můžete před cestou spočítat pomocí časového konvertoru. A až tam budete, nezapomeňte si nastavit hodinky a čas ve vašem foťáku.

Pokud jsou vaše znalosti angličtiny chabé, zopakujte si důležité fráze týkající se času. Docela slušný seznam včetně zvukových nahrávek najdete například v bezplatném kurzu angličtiny pro začátečníky. Přeji vám všem krásné počasí a nehádejte se prosím vás, pokud cestujete s blízkou osobou. Mohl by z toho být rozvod nebo rozchod.
28.7.2010 11:10 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.