Důležitá bezpečnostní aktualizace pro Windows.

Z tiskové zprávy Microsoftu:Důležitá out-of-band aktualizace pro všechny systémy Windows. 2.8.2010 vyšla bezpečnostní aktualizace KB2286198 mimo standardní aktualizační cyklus (tj. druhé úterý v měsíci), která opravuje bezpečnostní chybu ze security bulletinu č. MS10-046. Jedná se o chybu, která umožňovala převzít útočníkovi kontrolu nad vzdáleným počítačem a pracovat s ním pod právy aktuálně přihlášeného uživatele.

Tato bezpečnostní hrozba a vydaná aktualizace se týká všech podporovaných systémů Windows, tedy všech novějších verzí od Windows XP SP3 a Windows Server 2003 SP2 až po Windows 7.

Nakolik jsou tyto mimořádné aktualizace závažné, pokládáme za nutné doporučit vám ještě také registraci do naší databáze bezpečnostních kontaktů. V ní schraňujeme kontakty na IT odborníky a pracovníky, kteří mají na starost bezpečnost IT a chtějí o podobných záležitostech vědět přednostně za pomoci speciálních e-mailů. Registrace do databáze je zdarma.

Pro tuto registraci potřebujete mít Microsoft Live ID. Popis postupu vytvoření Live ID rozbalte pomocí černé šipky ukazující směrem dolů.

Pro provedení bezpečnostní aktualizace KB2286198 doporučuji tento postup:
- pokud máte nastavenou automatickou aktualizaci Windows, zkontrolujte si, zda proběhla aktualizace KB2286198. Nejjednodušší je zvolit v prohlížeči adresu Windows Update a vybrat vlevo z nabídky Zobrazit historii aktualizací. Pokud v seznamu naleznete aktualizaci KB2286198, nemusíte dále nic podnikat.
- nemáte-li nastavenou automatickou aktualizaci, jděte na Windows Update a stiskněte tlačítko Expresní. Měla by se vám nabídnout k provedení aktualizace KB2286198 a případně další aktualizace, které zatím neproběhly.
6.8.2010 08:10 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.