Hořčík - kladivo na deprese.

Trpíte často depresemi, zejména pokud pravidelně sledujete televizní zprávy? Snadno se rozzuříte, když se někdo chová jako idiot? Nemáte zájem o sex? Pak máte určitě v těle málo hořčíku, pravděpodobně proto, že jíte málo celozrnných výrobků, mandlí, slunečnicových a lněných semínek, ořechů a málokdy si dáte hořkou čokoládu. Hořčík je i ve špenátu, pomerančích, banánech a dokonce i v bramborách.

Kůru pro ozdravění vašeho organizmu můžete začít konzumací nejméně 70 procentní čokolády: jedna stogramová tabulka horké čokolády vás dokáže zásobit následujícím procentem doporučené denní dávky minerálů: 33 % hořčíku, 30 % fosforu, 27 % draslíku, 25 % mědi, 20 % železa, 13 % vápníku. Takže tři tabulky by vás zásobily na jeden den docela dostatečně, že? Ovšem pravděpodobně byste dostali zácpu. Takže se to musí kombinovat, louskat ořechy a dát si i špenát. Samozřejmě existují nejrůznější tablety obsahující hořčík, ty prodávané v lékárnách nebo jiných prodejnách "zdraví" ovšem poněkud lezou do peněz. Znalci proto doporučují si koupit sůl chlorid hořečnatý farmaceutické kvality, tedy pouze účinnou látku, která tak vyjde mnohem levněji. Užívat se má začít půl kávové lžičky rozpuštěné ve vodě denně a postupně zvyšovat dávku až do fáze, kdy se dostaví průjem. Experimentujte proto v dosahu hygienického zařízení. Snižte pak dávku na tu, kdy se "hnačka" nedostavila.

Hořčíkem rozpuštěným ve vodě se můžete i mazat zevně nebo se koupat ve vaně, do které se nasype 30 ml Epsomské soli, 30 ml Himálajské soli a 30 ml bezhliníkové jedlé sody. Voda musí bát horká kolik snesete a koupel by měla trvat alespoň 30 minut. Při této aplikaci průjem nehrozí.

Srovnání hladiny hořčíku v těle má zázračný účinek: - odstraní se ranní nedospanost, hořčík tlumí projevy nervozity, nespavosti a nespokojenosti, zmizí bolesti hlavy způsobené nervy a stresem, zlepšují se nehty, vlasy a zuby, zreguluje se množství cholesterolu (v kombinaci s lecitinem a vitamínem B6), hořčík brání vzniku močových kamenů, je nezbytný při léčbě hemeroidů, nedostatek vede až k poruchám myšlení, halucinacím a skleróze, k cévním poruchám, infarktu a mrtvici, nedostatek hořčíku způsobuje také třes rukou, mravenčení prstů a mrtvění nohou a dokonce i mlhu před očima!

V této souvislosti je zajímavé, že naše normy pro pitnou vodu nepředepisují "tvrdost" vody, tedy množství rozpuštěného vápníku a hořčíku. Pozoruhodné ovšem je, že například polské normy toto určují velice přesně a tak jsou možná Poláci o něco zdravější než my. Více o zvyšování obsahu hořčíku v pitné vodě píše Doc. Dr. Ing. Miroslav Kyncl ve své zprávě. Mimo jiné v ní uvádí, že "Mnoho prací naznačuje, že hořčík v pitné vodě se váže na nižší úmrtnost vlivem akutního infarktu myokardu. Také je dáván do souvislosti nízký obsah vápníku a hořčíku v pitné vodě se vzrůstajícím rizikem úmrtí vlivem rektální rakoviny." Což je více než pozoruhodné!

Takže už víte, proč si nic nepamatujete, jste nevrlí a kudy chodíte, nadáváte na politiku, drahotu, na řidiče idioty. Máte v těle málo hořčíku. Pro začátek si dejte jednu hořkou čokoládu a budete kolem sebe vyzařovat jen klid a mír, tak jako matka Tereza. Byla totiž závislá na čokoládě. Tak jen s mírou a můžete to doplnit dobrou frankovkou z Velkých Pavlovic, ve víně je nejen pravda, ale také hořčík. Přeji krásný den, dnes budou jen mírné bouřky a snad žádné záplavy, i když je pátek třináctého.
13.8.2010 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.