Sexistická reklama ve Vídni nebude?

Vídeň se pustila do boje proti sexistické reklamě. Chce ji vymýtit ze všech ulic, náměstí a nároží. Radnice rakouské metropole na svých stránkách nabízí vzory stížností, které mohou lidé kvůli sexistickým plakátům, letákům či televizním spotům posílat firmám a rakouské radě pro reklamu.
"Je pro mě nepřijatelné, když je kvůli ekonomickým zájmům permanentně poškozována důstojnost žen, neberou se vážně a představují se jako sexuální objekty. Sexistická reklama nemá ve Vídni místo!" uvedla vídeňská radní Sandra Frauenberger. Dodala, že objektem sexistických reklam bývají i muži, převážně se v nich ale zobrazují ženy.

To je zajímavá akce vídeňské paní radní. Možná by ale dosáhla lepšího výsledku, pokud by se jí podařilo přesvědčit svlékající se modelky, aby se před objektivy nesvlékaly. Zdá se ale, že některé ženy vybavené atraktivním exteriérem jsou za peníze schopné čehokoliv.

Svlékat se před muži je ostatně ženská přirozenost. Bez vizuálního podnětu by nebyla většina mužů schopná splnit svoji rozmnožovací funkci. Sexuologové a nudisté pak prohlašují, že nahota je přirozená a neměla by nikoho pobuřovat. Ovšem jen v případě, kdy se jedná o mladou a krásnou ženu. V opačném případě by jistě mohlo k veřejnému pobouření dojít. Že by se ale nevzhledné obnažené ženy měly objevit na reklamách, to opravdu nehrozí. Zdá se tedy, že se proti sexistické reklamě bouří právě jen ty ženy, které reklamní agentury nehodlají "použít" pro zvýšení odbytu čehokoliv.
26.8.2010 09:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.