Novinky od Billa Gatese a z Číny.

MS:Získání bezplatného upgradu na systém Office 2010: Pokud jste si v době od 5. března 2010 do 30. září 2010 zakoupili, nainstalovali a aktivovali opravňující produkt Microsoft Office 2007, máte nárok na stažení systému Office 2010 bez dalších poplatků. Více na office.microsoft.com.

MS:Končí podpora některých verzí systému Windows: Podpora systému Windows Vista bez aktualizací Service Pack skončila 13.dubna 2010.
Podpora systému Windows XP s aktualizací Service Pack 2 (SP2) skončila 13.července 2010. Pokud budete některou z těchto verzí používat po ukončení podpory, nebudou vám zasílány aktualizace zabezpečení pro systém Windows.
Pro Windows XP Service Pack 3 budou zasílány aktualizace až do 8.dubna 2014. Více informací najdete zde.

MS:Všechny informace o Windows 7 najdete na domovské stránce.

MS:Pro školy Microsoft (MS) provozuje ve zkušebním provozu server Moderní výuka. Sekce e-Tržiště určená pro prodej SW a "výukového obsahu" zatím nefunguje, volba Škola OnLine vás zavede na stránky provozované soukromou firmou ŠKOLA ONLINE a.s., která má jako předmět podnikání uvedeno " výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona " a zabývá se vývojem a prodejem SW pro školy.

Ostatní sekce Moderní ředitel, Moderní správce a Moderní učitel jsou určeny především pro propagaci produktů firmy Microsoft, která tak cíleně a plánovitě proniká se svými operačními systémy a kancelářským SW do společnosti přes školy. To je pro MS tradiční způsob, jak přimět i státní správu pro nakupování OS a zejména nejdražšího produktu Office, který se kromě OS Windows stal hlavním zdrojem zisků MS po celém světě.

S vyjímkou Číny, která není ochotná platit MS vysoké ceny za Windows a Office a dala se cestou vlastního operačního systému RedFlag založeném na Linuxu a začíná vyrábět i vlastní procesor Godson. Tohle není dobrá zpráva pro Microsoft ani Intel nebo AMD.
7.9.2010 11:25 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.