Google spustil dynamické zobrazování výsledků.

Tato nová pozoruhodná funkce nazvaná Google Instant funguje plně zatím jen na www.Google.com a na národních doménách ve Velké Británii, Francii, Nemecku, Itálii, Španelsku a Rusku pro prohlížeče: Chrome v5/6, Firefox v3/v5, Safari pro Mac a Internet Explorer V8. Pokud používáte jako vyhledávač Microsoft Internet Explorer a zadáte www.google.com, budete automaticky převedeni na českou národní doménu www.Google.cz, na které tato funkce zatím nefunguje a tak si zde musíte zvolit funkci Google.com in English. Pak se vám budou zobrazovat při zadávání průběžně i výsledky hledání. Nadále budete mít ale nastaven v preferencích jako primární vyhledávací jazyk a jazyk rozhraní angličtinu.

Google Instant vám pak v průběhu zadávání vašeho dotazu - klíčového slova či výrazu - bude nabízet dynamicky se měnící seznam již dříve jinými uživateli zadaných a zpracovaných vyhledávacích klíčů a současně i výsledků. Můžete si vybrat, zda stisknete Enter nebo si najedete do seznamu a určitou položku zvolíte pomocí Enter. Kromě efektu zrychlení údajně o 2 až 5 sekund vám může tato funkce posloužit i jako nápověda pro přesnější formulaci dotazu.

Pokud by vám však nabízení možných výsledků při zadávání dotazu vadilo, funkce Google Instant se dá kdykoliv vypnout pomocí nenápadného odkazu Instant is on zcela vpravo nahoře ve výsledcích vyhledávání nebo v preferencích v sekci Google Instant. Google Instant není zatím k dispozici pro mobily, ale pracuje se na tom. Doufejme, že bude brzy také pracovat na české národní doméně Google.cz. Zatím si můžete pomoci tím, že na závěr dotazu přidáte mezeru a dvě písmenka: cz.
15.9.2010 11:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.