Demonstrujte se státními zaměstnanci za zvýšení daní!

Především státní úředníci, policisté, hasiči a vojáci dnes demonstrují za svá práva proti snižování jejich stavů a platů. Jen ze severní Moravy dorazí na velkou demonstraci 1500 policistů, které dopraví speciální vlak. Snad nebudou na Moravě chybět. Celou akci podporují kromě různých odborářských bosů především sociální demokraté a komunisté. Pokouší se snad levice ovládnout armádu a policii pomocí slibů bezstarostného a bohatého života a využít ozbrojené složky k převratu? Ne, na nic takového si netroufají. Naposledy se jim to povedlo v roce 1948, když vyzbrojili zcela zblblé dělníky a zmocnili se státu. Dnes jsou skromnější a snaží se po prohře komunistických ideálů jen sbírat hlasy voličů do podzimních komunálních voleb. Rádi by vládli alespoň ve městech a vesnicích, aby mohli svým rodinám a kamarádům dohazovat výhodné lokální kšefty stejně tak, jako to dělají ti zaprodanci pravice, když už nemohou zatím dosáhnout na mnohem zajímavější státní zakázky. Naši levičáci totiž vyznávají a osobně praktikují socialistický kapitalismus a jejich vzorem jsou čínští podnikatelé s rudou knížkou komunistické strany.

Mít státní zaměstnance všeho druhu na své straně je snem každé strany, která vládne nebo se vládnout chystá. Je v tom ale jeden základní problém: státní úředníci, policisté a vojáci jsou živeni z daní ostatních obyvatel, kteří je řádně platí. Přesto můžete slyšet z jejich úst často tvrzení, že oni přece také platí daně. Většina těch "nestátních" občanů to už dnes konečně začíná vnímat jako maximální drzost a absurditu a úspory na platech státních zaměstnanců se jim líbí. Možná pak zbude z jejich daní více peněz na platy pro společnost užitečných a nepostradatelných učitelů, zdravotních sester a i těch zagitovaných hasičů. Jiným řešením je jen zvýšení daní ze mzdy, DPH a spotřebních daní.

Je tu ale ještě jeden zapeklitý problém sociální povahy. Je jisté a mnohokráte všelijakým průzkumy a audity prokázané, že zejména státních úředníků je zbytečně mnoho a každá vláda a její ministři se zaklínají tím, že sníží počty těchto darmožroutů. Jenže to má i druhou "temnou" stránku: když vyházíte úředníky, naroste vám počet nezaměstnaných. Faktem ale je, že platit nezaměstnanému státnímu úředníkovi podporu vyjde podstatně levněji, než mu dávat za jeho "práci" byť i jen průměrný plat.

Je třeba, aby si politici toužící po moci zvykli, že všem pánům se sloužit nedá. S hlasy "sociálně" naladěných úředníků, vojáků ani policistů a nezaměstnaných nemůže žádná rozumně uvažující partaj počítat. Tihle naši neproduktivní spoluobčané budou totiž vždy chtít stále více peněz a ohánět se svojí nízkou životní úrovní.

Vlády musí vládnout především za podpory těch, kteří produkují skutečné hodnoty, ať už jsou to zaměstnanci soukromých firem, jejich majitelé a ti, kteří "podnikají" na živnostenský list. Těm všem je třeba poskytovat státní podporu v jejich konání, usnadňovat jim jejich "úřadování" a zlikvidovat vše zbytečné. A ve vymýšlení pitomostí ve formě neuvěřitelně idiotských výkazů a statistik jsou mistři právě zaměstnanci těch státních úřadů a řady dalších státem živených institucí a příspěvkových organizací. Protože tak dokazují všem, jak jsou důležití a potřební. Proto je každý zářez do jejich řad tak důležitý.

Ať si hledají nějakou skutečně produktivní práci, ať podnikají, ať se dají na řemeslo, které řada z nich možná kdysi dělala nebo ať se rekvalifikují. Ať přestanou parazitovat na peněženkách těch skutečných pracujících lidí, jejichž právy se odboroví vůdci tak často ohánějí.
21.9.2010 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.