Budete kupovat nový monitor?

Váš starý monitor dosloužil? Pořiďte si nový a budete mít současně i televizi pro příjem terestriální digitální televize v HD kvalitě. Nerad dělám na těchto stránkách reklamu nějaké firmě, zvláště když z toho nemám nějaký profit. Jsem ale takový dobroděj, že vám poradím z vlastní zkušenosti, jaký monitor/televizi si koupit.

Chystal jsem se na náhradu osm let starého pidi LCD monitoru tak dlouho, až doslova zhasnul. Naštěstí jsem byl ale připraven a tak jsem měl během čtyř hodin nový na stole. Protože jsem národem proklínaný pražák, přivezl jej za stopade příplatek osobní kurýr přímo ze skladu nejmenované firmy. Prostě jsem byl líný zvednout zadek a zajet do prodejny na druhém konci města. Kdyby šlo o něco menšího do kapsy, tak bych si snad ten příplatek ušetřil, ale i když dnešní LCD monitory nemusí stěhovat dvě osoby, není to zavazadlo právě vhodné do veřejné dopravy a autem jezdím "do města" jen z donucení.

Ale stručně: vybral jsem a přes internet objednal monitor Samsung P2370HD. Jak se praví na stránce jednoho z prodejců, "jedná se o exkluzivní LCD s vynikajícími parametry a DVB-T/ C tunerem s podporou MPEG-4, dálkovým ovládání a možností připojit další zařízení přes moderní HDMI. Panel disponuje Full HD rozlišením s vysokým dynamickým kontrastem 50 000:1 pro opravdovou věrohodnost obrazu. Rychlá doba odezvy Vám zajistí krásně plynulý obraz s rychlými přechody obrázků.

Tento model je ideální pro multimediální využití a tak nechybí ani slušné integrované reproduktory 2 x 3 W. Potěší také možností připojení, které pro počítač nabízí klasický D-Sub i DVI-D a pro další externí zařízení je připraveno rozhraní HDMI, komponentní a SCART vstup. Zvuk je možné dále připojit optickým kabelem například do domácího kina. LCD monitor je velmi vhodný pro použití v domácnosti, ale své místo si jistě najde i při kancelářské práci. 
"

Parametry a specifikace: 

Úhlopříčka:
23 palců (58 cm)

Tuner:
HD DVB-T/ C (MPEG-2/MPEG-4)

Rozlišení:
1920 x 1080 bodů (16:9)

Kontrast:
Typický: 1000:1
Dynamický: 50 000:1

Jas:
300 cd/m2

Doba odezvy:
5 ms

Úhly sledování:
Horizontální/vertikální: 170°/160°

Audio:
2 x 3 W
Stereo reproduktory

Rozhraní:
1 x D-SUB (15 pinů)
1 x DVI-D
1 x HDMI
1 x Scart
1 x Komponentní video vstup
1 x Optický digitální audio výstup
1 x ANT IN (anténní vstup)
1 x CI Slot

Další parametry:
Kompatibilita s MAC
Vestavěný zdroj
VESA 100 mm montáž na stěnu

Barva:
Černá

Napájení:
100 - 240 V AC (+/- 10 %), 50/60 Hz ± 3 Hz

Spotřeba:
Provoz: 51 W
Úsporný režim: <2 W

Rozměry:
557,1 x 424 x 190 mm (se stojanem)

Hmotnost:
6 kg 

Mohu k tomu jen dodat, že samozřejmě můžete po připojení antény sledovat i programy ČT HD a Nova HD vysílané v kompresi MPEG-4. Ruční ovladač se hodí nejen pro výběr digitálních stanic TV a rozhlasu, ale i pro nastavování zobrazovacího režimu monitoru. Důležitá je jistě i cena, která se právě teď pohybuje u internetových prodejců kolem 6000-6200 korun. Uživatelskou příručku najdete na stránce firmy Samsung. Pokud se dáte mou cestou, přeji vám krásný obraz a zvuk u počítače i v televizních pořadech.
4.10.2010 11:50 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.