Merkelová: snaha o multikulturní společnost selhala.

Po projevu Angely Merkelové na setkání s mladými členy své Křesťansko demokratické unie (CD) to vypadá, že se Německo vzdává boje o multikulturní společnost a Merkelová sama se zařadila mezi xenofoby hned vedle Sarkozyho. Podle kancléřky všechny snahy o multikulturní soužití "totálně selhaly". V Německu, kde žijí nejméně čtyři miliony muslimů, se podle Merkelové neosvědčila taková strategie, aby se lidem z různého kulturního prostředí umožnilo žít vedle sebe, aniž by se integrovali.

Doslova řekla: "Ve Frankfurtu dnes dvě ze tří dětí mladších pěti let pocházejí z rodin imigrantů. Jsme zemí, která na začátku šedesátých let sama pozvala zahraniční dělníky. I dnes tu s námi žijí a my jsme si nějakou dobu nalhávali, že nezůstanou, že jednoho dne zase zmizí. To ale není realita. Multikulturní přístup, kdy si říkáme, že prostě žijeme šťastně vedle sebe, tak tento přístup selhal. Naprosto selhal."

Merkelová v projevu připustila, že se v minulosti od imigrantů žádalo velmi málo, a zdůraznila, že by se měli konečně naučit německy, aby mohli chodit do školy a měli potom možnost uplatnit se na pracovním trhu. Merkelová zároveň zdůraznila, že vzdělávání nezaměstnaných Němců musí mít přednost před nabíráním pracovníků ze zahraničí, i když Německo se bez kvalifikovaných zahraničních pracovníků neobejde. Kancléřka se nicméně pokusila přizpůsobit oběma diskusním proudům když mluvila mlhavě o integraci a o tom, že Němci musejí přijmout, že mešity se stávají součástí jejich krajiny.

Podle předsedy německé komory obchodu a průmyslu Hanse Heinricha Driftmanna, Německo přitom naléhavě potřebuje 400.000 inženýrů a kvalifikovaných pracovníků. Z Turecka a dalších zejména muslimských států se ale žádní kvalifikovaní pracovníci emigrovat nechystají. Do Německa i dalších států Evropy vždy emigrovali nekvalifikovaní lidé prchající před sociální bídou ve svých domovských zemích.

Zdá se, že v Evropě především díky ekonomické krizi začíná lámání chleba: když bylo z čeho dávat a podporovat zahraniční chudé a utiskované občany, dávat jim nekvalifikovanou práci, nad kterou domácí občané ohrnovali nos, pak šel nahoru prapor pseudohumanistické levice, zakládaly se "veřejně prospěšné" nestátní organizace a organizovala se masová imigrace. Dnes jsou státní pokladny prázdné, počet nezaměstnaných stoupá a to především mezi těmi nekvalifikovanými, dříve tak užitečnými zahraničními otroky. Původní obyvatelé nechtějí dávat ze svých daní peníze na jejich podpory v nezaměstnanosti, veškeré dobročinnosti je konec. Ve Francii i Itálii se zbavují přivandrovalců, kteří pod pláštíkem volného pohybu občanů EU hledají snadnější život, samozřejmě opět na úkor domácího obyvatelstva.

U nás v ČEZku není tento problém díky naší "zaostalosti" tak aktuální, jako ve "starých" zemích EU. Protože ale již nějakou dobu platí Lisabonská smlouva, může se nám lehce stát, že k nám bude Brusel směrovat pomocí kvót imigranty, kterých mají ti "staří" už plné zuby. Pokud se naši politici nevzpamatují včas a nepřitvrdí naše domácí pravidla - pokud ještě nějaká můžeme mít - pak se bude v horší verzi opakovat situace z roku 2004, kdy se k nám operativně přesunuli v Německu nežádoucí Vietnamci. Zastavit totiž ten multikulti systém dovozu nekvalifikovaných dělníků nebude tak snadné a nestane se to hned zítra. Živí se tím velice dobře spousta lidí v pracovních agenturách a dobře placení "dobrovolníci" v nestátních "obecně prospěšných" organizacích. Projektů pro podporu imigrace je dotována každý rok celá řada. Doufejme, že jim všem skončily sladké, zisky přinášející časy. Jak říká náš novoučký premiér, šetřit se musí všude. Uvidíme.
19.10.2010 11:35 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.