Letem internetovým světem.

Univerzitní vzdělání v Anglii je dnes podvod, Jan Čulík, Britské listy:
Očekává se, že v zítřejším vládním prohlášení týkajícím se drastických škrtů ve státním rozpočtu oznámí britský ministr financí George Osborne, že vláda sníží státní financování anglických univerzit o celých osmdesát procent. Určité škrty jsou možná v Británii nutné, ale je zjevné, že konzervativci ve vládě jejich nutnosti zneužívají k hluboké, ideologicky motivované restrukturalizaci společnosti.
Zdá se, že konzervativci rozhodli, že nadále bude vláda financovat či alespoň dotovat na vysokých školách jen hrstku "nejperspektivnějších" technických a inženýrských oborů. Kdo bude chtít studovat archeologii, filozofii či anglickou literaturu, bude si studium muset celé zaplatit z vlastní kapsy. Očekává se, že studenti budou platit univerzitní školné až ve výši 12 000 liber ročně a zadluží se během tříletého (!) vysokoškolského studia částkou více než 50 000 liber (cca 1,5 milionu Kč).
Celý článek čtěte zde.

Boháčem snadno a rychle, aneb investiční kurz pro budoucí důchodce, Zdeněk Maštalíř, Britské listy:
Pokud jste chytří a posloucháte rady odborníků, nemusíte se stáří ani trochu obávat. Odborníci společnosti Aviva ve spolupráci s poradci firmy Deloitte našli konečně řešení. Stačí, když si Vy a Vaše případná manželka uložíte každý 9525,80 měsíčně. Celý článek čtěte zde. Hlavně si pusťte přiložené video "Tržní sentiment a hypoteční krize vesele" - známí britští komici John Bird a John Fortune o finanční krizi (s českými titulky)". Pro jistotu zde uvádím přímý odkaz na YouTube.

Předseda Svobodných Petr Mach odpovídá na otázky voličů . Ukázka:
Rušení úřadů i zkrácení školní docházky má dvojitý pozitivní efekt na státní finance. Stát jednak bude platit méně výdajů na úředníky a studenty a jednak bude získávat více peněz od lidí, kteří budou pracovat a odvádět daně. V tomto smyslu i nezaměstnaný úředník je stále lepší než zbytečně placený úředník, protože i podpora v nezaměstnanosti je nižší než náklady na úředníka. Není ale pravda, že více lidí na trhu práce zvyšuje nezaměstnanost. Když stát zrušil povinnou vojenskou službu a mladí lidé šli o rok dříve na trh práce, také nenarostla nezaměstnanost. Na pružném pracovním trhu může vyšší nabídka pracovníků nanejvýš znamenat pokles ceny práce. Svobodní jsou pro smluvní volnost, pro možnost bez sankcí pracovat na živnostenský list nebo na základě pracovní smlouvy, která by se mohla odlišovat od ustanovení zákoníku práce. Nikdy samozřejmě nelze vyloučit, že nějaký propuštěný úředník bude tak neschopný, že nedokáže najít ani tu nejprimitivnější práci, ale to by měla být jeho věc. Odpovědi Petra Macha na řadu výbušných otázek čtěte zde.

Bruselskou kasu by místo členských států mohla plnit unijní DPH. ČT24 19.10.2010: Brusel - Evropská unie by měla mít víc vlastních finančních zdrojů. Evropská komise proto dnes v rámci úvah o revizi unijního rozpočtu přišla s možnostmi na nové zdroje pro kasu EU. Mezi nimi je poplatek z finančních transakcí nebo třeba také vytvoření unijní daně z přidané hodnoty. V současnosti valnou většinu příjmů unijního rozpočtu tvoří příspěvky členských zemí. Ty dosahují zhruba 76 procent celkových příjmů rozpočtu. Celý článek čtěte zde.
20.10.2010 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.