Vtipem proti zákazu žárovek.

Přechytračit Evropskou unii dokázal německý podnikatel Rudolf Hannot. Jednoho dne, když seděl se svým švagrem u kávy, dostal geniální nápad, jak se vzepřít nařízení Evropské komise (ES) č.244/2009 zakazujícímu výrobu a používání klasických žárovek ve jménu záchrany světa. Jak sám řekl, veden "odporem vůči legislativě EU, která byla prosazena nedemokraticky" se dal do výroby a prodeje dnes již zakázaných žárovek nad 60 wattů, které nazval německy "Wärmekugel", čili "hřející koule", v angličtině se výrobek firmy DTG Trading GmbH jmenuje HEATBALLS. Podle popisu výrobku jsou HEATBALLS určeny k výrobě tepla a nejsou to tedy v žádném případě žárovky určené ke svícení. A kde se tyto "oteplováky" vyrábějí? Kde jinde než v Číně.

V popisu výrobku se můžete dočíst: Pozor! Povrch HEATBALL je po zapojení velmi horký a může způsobit bolestivé popáleniny. Pro HEATBALL musí být použity stejné bezpečnostní pokyny jako pro žárovky. Toto topné těleso prodávané pod názvem HEATBALLS produkují jako vedlejší efekt emisi světla ve viditelné oblasti spektra. Toto světlo je zcela neškodně. Jedna oteplovačka o výkonu 75 W stojí 1.69 Eura. 30 eurocentů z každé prodané Heatball bude věnováno na ochranu deštných pralesů!

Firma DTG Trading GmbH tvrdí, že "klasická žárovka přemění 95procent energie na teplo a pouze pět procent na světlo. To je velmi neefektivní. Naše HeatBall využívá celých 95 procent energie. Pouze pět procent je ztráta způsobená emisí světla."

Zájem o tyto oteplovačky je velký, momentálně je celá dosavadní produkce 100 W HEATBALL vyprodána, koupit si můžete jen čiré 75 W kousky.
1.11.2010 09:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.