Jakub Patočka proti vládě.

Ve svém tvrdě protivládním článku Jak zastavit vládu? agituje bývalý zelený aktivista Jakub Patočka pro vstup komunistů do příští levicové vlády: "Na ČSSD leží také největší díl odpovědnosti za vedení soustavného dialogu s KSČM a vyvedení této strany z izolace. Není možné s komunisty mluvit jenom před druhým kolem senátních voleb anebo před prezidentskou volbou. Současní komunisté jsou menší hrozbou pro demokracii nežli Nečasova vláda. Jinak nežli dialogem se z anachronických stereotypů, v nichž převážnou většinou vězí, vymanit nemohou. S komunisty se mluví.
Sociální demokracie ale musí pracovat na tom, aby se v příští Sněmovně octli i její přirození partneři: křesťanští demokraté a zelení. Přitom musí mít jistotu, že v nich nepřijdou do Sněmovny znovu trojští koně české pravice. Základem k tomu musí být už nyní založený a důsledně vedený dialog.
" (Dovolil jsem si zvýraznit některé pozoruhodné části textu.)

Z článku je možné dovodit, že se pan Patočka chystá pravděpodobně opět ovládnout prohrou ve volbách zhanobené zelené a opatřit si tak za dva roky slušně placené místo na další čtyři následující roky. Má pro to už teď vymyšlená skvělá hesla o spolupráci se socany a komunisty, kterými přesvědčí voliče. Možná ale bude lepší alternativou si založit novou socialistickou zelenou stranu. Neúspěšné pokusy tu už v tomto směru byly, jak nám to předváděla komická dvojice Zubova a Jakubkova s podporou madam Kuchtové.

Jak na to? Takže především tyhle dámy nebrat a nezdůrazňovat podporu Václava Havla (pozor na jeho "smrtící polibek"). Dále zavrhnout větrníky, fotovoltaické velkoelektrárny, tepelné elektrárny spalující biomasu a odmítnout i výrobu motorových paliv na polích. Zaměřit se naopak na rozšiřování přírodních rezervací, sázení stromů kde se dá, zachování a rozšiřování rekreační zeleně a zásadní redukci obalů, zejména u potravin s cílem snížit drasticky objem komunálního odpadu. A vysokým zdaněním zatrhnout likvidaci zemědělské půdy novou výstavbou všeho druhu. Možná by na taková nová témata nalákal tolik voličů, kteří by ty jeho "Nové zelené" přivedli i do parlamentu. Patočka má ovšem i jinou možnost: vstoupit do KSČM.
8.11.2010 09:50 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.