Drive-in supermarkety v Německu.

V Německu již fungují první drive-in supermarkety. Není to tak, že byste se ve svém voze projížděli mezi regály zboží. Sice si tam podobně jako v restauracích rychlého občerstvení přijedete, během krátké chvilky dostane své zboží a může zase odjet. Vše to prý nezabere více než pět minut. Svůj nákup si ale musíte předem objednat přes internet, kde si určíte den a přibližný čas, kdy si chcete svůj nákup vyzvednout. Nákup může být k odebrání nejdříve dvě hodiny po zadání objednávky na internetu. Do doby, než si objednané zboží vyzvednete je uloženo v chlazeném skladu. Pokud jste se nedostavil k odebrání zboží ve vámi stanoveném čase, je uloženo ještě do 21 hodiny následujícího dne. Pak je neodebrané zboží vráceno zpět do "regálu" a vaše objednávka je zrušena. K účtu za zboží je přidáno jedno až dvě eura jako manipulační poplatek.

Funguje to dokonce tak, že můžete požádat, aby vám zboží naložili do auta na parkovišti výdejního skladu. To je zajímavé zejména pro zákazníky s pohybovým omezením nebo pro ty extrémně líné. Očekává se, že tuto službu budou využívat například manželky opatrující doma malé děti, které je tak nebudou muset vláčet druhým autem během dne kamsi do vzdáleného marketu. Jen si vše potřebné objednají přes internet a manžel vracející se z práce nákup během krátké chvíle vyzvedne tehdy, kdy mu to časově vyjde. Provoz výdejního skladu totiž funguje většinou do 21 nebo 22 hodin, otevírá ráno v 8 nebo 10 hodin podle té které firmy.

Tento způsob prodeje je mnohem výhodnější než donáškový prodej, kdy si sice zboží objednáte z pohodlí domova, ale musíte být v určeném časovém rozmezí doma, abyste si nákup převzali.

Jedny z prvních prodejen tohoto typu si můžete najít na internetu na adrese www.rewe-express.de nebo na www.real-drive.de. Můžeme tedy doufat, že tuto službu zavede i v ČEZku například Tesco nebo Macro. Pro "zelené vdovy" opuštěné manželi v nehostinných městečkách na periferii velkých měst by to bylo jistě zkvalitněním jejich nezáviděníhodného života. I když jeden neví. Možná, že se raději potulují s dětmi během dne po nákupních centrech, aby nějak zabily čas...
15.11.2010 09:20 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.