Konec papírových kuponů v pražské dopravě.

V sobotu 13. listopadu 2010 skončil definitivně prodej předplatných papírových časových jízdenek (kuponů) pro tarifní kategorie "Dospělý", "Senior 60–70 let" a "Občan v hmotné nouzi" s volitelným začátkem doby platnosti. Platné papírové předplatní časové jízdenky je možné využívat až do skončení jejich platnosti.

Pokud platnost vaší stávající papírové časové jízdenky skončila, po 13.11.2010 je následný nákup časového jízdného pro uvedené tarifní kategorie možný již jen na Opencard. Pokud ještě nemáte vydanou kartu Opencard, můžete o ni požádat přes internet na portal.opencardonline.cz. Postup při získávání elektronické jízdenky OPENCARD najdete také na stránce Pražského dopravního podniku.

Pro nahrání tarifní kategorie na kartu Opencard na prodejním místě Dopravního podniku je nutné k poskytování stávajících slev předložit stávající průkazku PID těchto tarifních kategorií nebo doklady potřebné pro přiznání tarifní kategorie "Občan v hmotné nouzi". Papírová průkazka "Důchodce" (vydaná do 31. července 2008), "Senior 60–70 let" a "Občan v hmotné nouzi" po 14. listopadu 2010 slouží jen jako doklad prokazující nárok na slevu na jednotlivém jízdném PID pro vnitroměstské cesty na území Prahy. Tyto jednorázové jízdenky budou nadále k dispozici v prodejních automatech nebo na prodejních místech. Nadále je také možné si zakoupit jednorázovou jízdenku prostřednictvím SMS zprávy.
16.11.2010 11:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.