Proč chtěl Michálek, aby se zapojila BIS?

Zde je moje zcela nesmyslná konspirativní teorie o mezinárodním spiknutí proti České republice. Všimněte si jedné pozoruhodné věci: aféru o tom, jak se chystala krádež peněz ze zeleného fondu rozpoutal deník MfDNES nedlouho poté, co Merkelová žádala neúspěšně Nečase, aby se Česko připojilo k měnové unii a přijalo Euro. Němcům pochopitelně vadí, že se nepodílíme přímo na záplatování eura. Nepochybně by se s představiteli ČSSD dohodla Merkelová mnohem snáz, než se současnou koalicí, jejíž představitelé prohlásili, že se po dobu trvání této vlády nebude euro v Česku zavádět, že přijetí eura nebude tato vláda vůbec řešit.

Podivné je, že ministr vnitra John Michálkovi v září (!) poradil, aby se obrátil pro pomoc při získávání důkazů o chystané "loupeži" právě na redaktory MfDNES místo toho, aby do akce zapojil policii. Zmanipulovaný a zmatený Michálek požádal premiéra o zapojení BIS do sledování, ten ale nereagoval.

Ke všemu ochotná eurooptimistická a Bruselu podlézající ČSSD nyní podle předem připraveného tajného plánu chce vyvolat hlasování o nedůvěře k vládě. Jasným cílem jsou buď nové volby nebo alespoň "osvědčená" prozatímní vláda ala Fischer. Protože se socani nedostali po svržení Topolánkovy vlády k moci, zkoušejí to znovu, aby mohli svým "přátelům" z německé CDU hlásit splnění úkolu.

Hlavní osoba skandálu, odvolaný poradce ministra životního prostředí Martin Knetig, který přesvědčoval již také odvolaného ředitele Státního fondu životního prostředí Libora Michálka, aby přes fond získával peníze pro ODS a kariéru ministra Pavla Drobila zmizel do zahraničí. Jak to bylo doopravdy se tedy již nedozvíme.

Cíle ale bylo dosaženo, již zítra by mohla padnout vláda. Jak to vypadá, zásluhu by si mohli připsat všeho schopní "véčkaři", které by jistě ČSSD přijala do vlády s otevřenou náručí. Tohle všechno je ovšem jen výplodem mého chorého mozku a tak to neberte vážně.

Jen pro úplnost: Akciová společnost Mladá fronta patřila od roku 1995 německému koncernu Rheinisch-Bergische Druckerei- und Verlagsgesellschaft (RBVG), který tehdy koupil i menšinové podíly českých majitelů. Nejnovějším oficiálním majitelem je European financial services z amerického Portlandu. Podle neoficiálních informací může za koncernem stát finanční kapitál pocházející ze zemí bývalého Sovětského svazu. Podle lidí z oboru stojí za vydavatelstvím František Savov, syn bývalého komunistického aparátčíka z ministerstva zemědělství. Tomu se říká svobodný tisk...
20.12.2010 11:20 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.