Bílek si podal žádost.

Po týdnech nejistoty, kdo bude policejním prezidentem, potvrdil neznámý, leč údajně spolehlivý zdroj z vedení ministerstva vnitra, že se o post šéfa policie oficiálně přihlásil dosavadní náměstek Ivan Bílek, který prý ale nemá žádnou šanci toto místo získat.

Protože nás Bílků je jako máku, dovoluji si na tomto místě důrazně prohlásit, že to není nikdo z mně známých členů mojí rodiny. Přesto jeho zájem o tuto velmi důležitou státní funkci vítám. Kdyby se čirou náhodou stal policejním prezidentem Ivan Bílek, bylo by téměř jisté, že by se ke mně chovali příslušníci dopravní policie mile a vstřícně. Vlastně se již chovají, protože dobře vědí, jak se jmenuje jejich náměstek. Naposledy mě bez pokuty poslali po jistém váhání domů pro řidičský průkaz, bez kterého jsem se vydal na malou zimní projížďku.

Ivan Bílek se může o funkci ucházet bez výběrového řízení, protože je prvním náměstkem. Bohužel je ale Věcmi Veřejnými považován za člověka blízkého Ivanu Langerovi a navíc je prý v tajné "prezidentské" smlouvě uvedeno, že skončí nejen Oldřich Martínek, ale i jeho náměstek Bílek. A tak musím být opatrný, nosit doklady k vozidlu včetně dobrozdání od mojí lékařky, že bez ohledu na můj vysoký věk nejsem dementní, vidím dobře na dopravní značky a slyším varovné houkání policie i sanitek.

Kdybych náhodou zítra nebyl při smyslech, přeji vám všem veselého Silvestra bez utržených rukou od třaskavin a Nový rok bez třeštění v hlavě. A buďte i v roce 2011 dobří. Vždy Váš Jan Bílek.
30.12.2010 12:10 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.