Pozdější odeslání mailu v Thunderbirdu i jinak.

Pro Thunderbird existuje rozšíření Send Later 3, díky kterému můžete zařídit, aby se určitý mail odeslal později nebo v určený den a hodinu. Instalace tohoto rozšíření je jednoduchá: přejděte na stránku pro stažení a stiskněte Stáhnout. Uložte si kamkoliv soubor send_later_3-3.2.5-tb.xpi. Pak zvolte v Thunderbirdu Nástroje, Správa doplňků a vyberte kartu Rozšíření. Stiskněte Instalovat a vyberte právě stažený soubor send_later_3-3.2.5-tb.xpi. A to je vše.

Po napsání mailu zvolíte Soubor, Odeslat později (Ctrl+Shift+Return) a vyberete si buď určitý datum a čas nebo odeslání po uplynutí 15,30 minut nebo až za dvě hodiny. Takto můžete poslat napsaný mail třeba až po uplynutí jednoho či více let. Mail se dostane do složky Koncepty a bude odeslán, pokud bude v určené době počítač v provozu.

Můžete tak například posílat blahopřání k svátku či narozeninám nebo se ozvat ze záhrobí za předpokladu, že vaši potomci váš počítač spustí ve vhodnou dobu. Pokud totiž není počítač v chodu v době určené pro odeslání, mail se odešle při jeho nejbližším spuštění. Předpokladem ovšem je, aby někdo Thunderbird spustil nebo aby se Thunderbird spouštěl automaticky při startu počítače.

Pokud vám tato varianta nevyhovuje, můžete využít internetové služby Global search, kde můžete napsat mail a určit dobu (datu a čas), kdy bude odeslán. Najednou tak můžete zadat až 6 zpráv z jedné IP adresy během 60 sekund, maximálně 5 zpráv na tutéž adresu za den a v jednom mailu maximálně 6 adres příjemců.

A jak to udělá chudák pracující s Outlookem pana Gatese? Jak se o tom píše na Živě.cz, tak velmi těžko: může totiž pozdržet odeslání mail jen o určitý počet minut a to navíc pomocí vytvoření nového pravidla. Předpokládám, že se návod pana Brejchy týká snad i Outlooku 2010 neboť zapoměl uvést které verze se jeho návod týká. Posílám upřímnou soustrast všem uživatelům Outlooku, kteří jsou v tomto případě opravdu "out".
27.1.2011 11:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.