Staňte se členy řádu Jedi!

Na českém Facebooku je v současnosti velmi silná skupina s poněkud dlouhým názvem "Na sčítání lidu 2011 napíšu do svého náboženského vyznání víru Jedi". Jsou tam i další skupiny se stejným "náboženským vyznáním". Místopředseda Českého statistického úřadu Stanislav Drápal kvůli tomu svolal mimořádné tajné jednání. "K této akci se už přihlásilo 14 200 lidí, a jelikož jde o velmi silný fenomén, který se objevil i při sčítání lidu v jiných zemích, musíme na něj reagovat," prohlásil mluvčí úřadu Kubala k výsledkům jednání.

Český statistický úřad zpracuje výsledky za všechny oficiálně registrované církve a také ta náboženství či vyznání, u kterých předpokládá, že se k nim přihlásí větší množství lidí. "Jediové to už splňují, takže budeme připraveni této víře při zpracování výsledků sčítání lidu přidělit samostatný kód a následně poskytnout veřejnosti informace o tom, jakou mají Jediové v ČR věkovou a pohlavní strukturu, kde se vyskytují v rámci republiky nejčastěji, jakou mají úroveň vzdělání, k jaké národnosti se nejčastěji hlásí či jaké mají zpravidla postavení v zaměstnání," uvedl Kubala. Galaxií se šíří nejasné zprávy, že se Kubala stal příslušníkem řádu Jedi.

Podle stránek britského statistického úřadu se v Anglii a ve Walesu přihlásilo k řádu Jedi již v roce 2001 přes 390 tisíc lidí především ve věku do dvaceti let. V Británii také existuje něco jako internetový chrám Jediů, který založil jistý Daniel M. Jones. K dispozici jsou i kurzy, ve kterých se můžete vzdělávat a stát se lepším Jedáem. Pastora Jonese najdete také na vaší rouře.

I moji dva vnukové jsou již rytíři řádu Jedi, ačkoliv Hvězdné války ještě neviděli. Dostali na vlastní přání od Ježíška světelné meče a mají slíbené ještě brnění, které jim vyrobím z papundeklové krabice. Do statistiky zahrnuti nebudou. Jsou jednak příliš mladí a také nejsou státními příslušníky České republiky.

Uvažuji o tom, že se také stanu rytířem řádu Jedi, protože se mi líbí hlavní heslo tohoto řádu: Nastolik rovnováhu sil v celé galaxii. Jen co si pořídím nějakou nadsvětelnou loď, hned se vydám do boje za lepší zítřky všech lidských i nelidských civilizací. Momentálně ovšem toužím po DVD s dalším pokračováním Star Wars z dílny Cartoon Network. Ať žije zakladatel našeho řádu, strýček Lucas!

Na facebooku jsem se dozvěděl, že: Hr. Dooku byl ještě před Klonovými válkami Mistr Jedi, jeden z nejsilnějších a s ním byla Síla, dokonce taková, že slaboduché tvory dokázal zastavit pohledem. Po válce na Naboo se ale všechno změnilo, Dooku vystoupil z řádu a stal se šlechticem. Vytvořil si v sobě asi jistý odpor k Republice, protože začal kritizovat nedostat... Více jsem nezjistil, protože jsem si nedávno dobrovolně a záměrně zrušil účet.

Jsem teď z toho nešťastný a zmatený, zdali se nemám znovu připojit k té skvělé a nesmírné komunitě moderních sociálně organizovaných lidí, abych se dozvěděl celou pravdu o vystoupení Mistra Doku z řádu Jedi. Možná vstoupím i se svými vnuky do britské Jedi církve a věnuji pastorovi Jonesovi veškerý svůj majetek, aby se modlil za vítězství nad temnou silou. Svět se pak jistě změní. Možná, že budu moci po jistém mentálním tréninku zastavit silou pohledu ty nepravosti, které páchají naši politici. Síla buď s vámi a buďte dobří, přátelé.
2.2.2011 11:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.