Krmíte se také doplňky stravy?

Ocenění Podnikatel roku 2010 v Moravskoslezském kraji získali včera bratři Walachové. Jejich firma Walamark a.s. - jak se praví na jednom z jejich mnoha webů Walmark.cz - "je největším výrobcem doplňků stravy v regionu střední a východní Evropy. Tohoto úspěchu jsme dosáhli díky našim úspěšně fungujícím zahraničním pobočkám (Slovensko, Polsko, Rumunsko, Maďarsko, Ukrajina, Litva, Bulharsko, Lotyšsko, Litva a Francie) a práci našeho exportního oddělení, které realizuje export do dalších více než dvou desítek zemí světa, a to nejenom v Evropě, ale také na Středním a Dálném východě... Intenzivně se pracuje zejména na rozšíření portfolia léků a také na rozvoji segmentu tzv. sportovní výživy. Páteří výrobního portfolia zůstávají i nadále doplňky stravy. Mezi nejprodávanější patří Proenzi – kloubní výživa, Prostenal – při potížích s prostatou, Marťánci – multivitamin a multiminerál k podpoře imunity pro děti, Varixinal – napomáhající při žilní nedostatečnosti, Spektrum – multivitamin a multiminerál s imunokomplexem. Viaderm – pro výživu vlasů, pleti a nehtů, Urinal – napomáhající při zánětech močových cest a Ginkoprim – posilující prokrvení končetin a zlepšení koncentrace a paměti."

Jejich vítězství v soutěži a především na trhu je důkazem o tom, jak obyvatelé Česka rychle a s nadšením podlehli touze po delším a zdravém životě a dali se stejně jako Američané na cestu samoléčitelství konzumací zázračných "doplňků stravy", údajných léčiv, která ovšem nejsou podle vyhlášky Státní zemědělské a potravinářské inspekce č. 225/2008 Sb. vědecky ověřenými léky a míra jejich konzumace je jen v rukou spotřebitele, který si jich může dopřávat plnými hrstmi.

Mnohem více by mě potěšilo, kdyby se podnikatelem roku stal některý český biofarmář, jehož potraviny by byly na trhu pod jeho osobní českou značkou se zárukou biologické kvality s vyloučením zemědělské chemie a "pokroků" genetického inženýrství.

Na závěr vám položím zvídavou otázku: skutečně věříte, že vám ty barevné pilulky od firmy Walmark pomáhají či dokonce prodlužují zdraví? Zkuste to raději se zdravou přírodní stravou. Ovoce a zelenina jsou sice drahé, ale ty pilulky jsou ještě dražší. Zkuste to na nějakou dobu prohodit a porovnejte si výsledky. Pokud nedojde k žádné změně ve vašem zdraví, zůstaňte u té zeleniny a jiných zdravých potravin.
17.2.2011 10:45 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.