Za vším hledejte peníze a Kalouska.

Hroutí se nám koalice, možná padne vláda a budeme muset jít zase mimořádně volit. A příčinou toho všeho jsou peníze. Odcházející ministr Bárta (dálniční loby si oddechla!) půjčoval svým stranickým kolegům a kolegyním peníze, protože neměli po snížení poslaneckých platů ani na chleba a bohužel si od nich nenechal podepsat dlužní úpis. A navíc kolegyni Kočí předal z ručky do ručky půl milionu, ačkoliv se finanční transakce nad 15000 euro musí provádět bezhotovostně. Je to hlupák, měl jí ty peníze dát na dvakrát. Inu, netušil, jaké platí zákony a prý bude pykat podle zákona o praní špinavých peněz.

Poslanec Věcí veřejných Babák daroval (nebo snad půjčil?) své milované straně šest milionů korun, které si půjčil prý převážně z firmy WCM CZ, kde je sice jednatelem ale bez majetkového podílu. Přitom tato společnost podle obchodního rejstříku před dvěma lety vykazovala ztrátu 2,5 milionu korun.

Ministr obrany Vondra se stále potácí v maléru kolem údajně předražené zakázky na ozvučení unijního srazu firmou ProMoPro, kterou si žádá důkladně vyšetřit současný ministr financí Kalousek a na Kalouska má zase kdekdo kdeco zejména z doby jeho působení na ministerstvu obrany (podrobný seznam jeho "zločinů" je shromážděn například zde).

A dnes to má řešit Nečas na Hradě. Všichni s napětím očekávají, co nejvyšší vymyslí, prý to má být něco zázračného. Václav Klaus se předem nechal slyšet, že nepřijme žádné řešení udržení většinové podpory vlády v parlamentu pomocí nějakých přeběhlíků. Snad aby té rozhádané partě vynadal a řekl jim něco ve smyslu "Mazejte zpátky do práce dělat ty reformy! Ministr vnitra John je přece docela neškodný idiot a kdyby snad přihrál firmě ABL to pozastavené hlídání domácích vězňů, tak co. Stejně to nějaká soukromá firma dostane na opateru a takhle alespoň budem vědět, kteří lumpové to budou dělat. Pořád lepší, než kdyby to získala nějaká firma s ruskými nebo albánskými majiteli. A Vondru nechejte na pokoji, vlítnul do toho jako trouba a nic neukrad. To, že začal pucovat ministerstvo obrany, je jen dobře. Kalouska hlídejte, ať alespoň zastaví růst státního dluhu, to jeho utahování roubíku občanům přivede tu knížecí partaj ke krachu. Hlavně proboha dělejte všechno pro to, aby ta lidová bída nepadala na vrub ODS. A čekejte: až to tady na Hradě zabalím, vrátím se zpět a pozvednu ODS zase tam, kam patří: do čela vlády, na ministerstvo zahraničí a financí a kdyby to jinak nešlo, tak uzavřeme s ČSSD nějakou novou smlouvu o neútočení."
11.4.2011 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.