Oslavme smrt Usámy bin Ládina a blahořečení Jana Pavla II.

My, moderní křižáci a nevěřící máme důvod k bouřlivé oslavě, která dozajista přehluší dozvuky oslav doprovázejících britskou "královskou" svatbu Keith a Williama. V přímém přenosu v televizi CNN oznámil celému světu americký prezident Barack Obama, že včera na prvního máje americké komando dopadlo v Pákistánu Usáma bin Ládina v jednom domě u Abbottabadu, který leží asi sto kilometrů na sever od pákistánské metropole Islámábádu. Kulka do hlavy ukončila život nejhledanějšího muže, který založil a financoval činnost teroristické organizace zvané al-Káida, v jejímž čele do včerejška stál. Nebylo zveřejněno, jak americké speciální síly zjistily, kde se bin Ládin skrývá. Soudím, že se stal pro mezinárodní terorismus přítěží a že jej vydali jeho vlastní lidé. Takhle to funguje v mafii a mezinárodní teroristické organizace mají stejný systém vedení i řízení. Spekuluje se, že jeho tělo bude podle osvědčených středověkých zvyků veřejně vystaveno v Kábulu, aby si jeho stoupenci i odpůrci mohli být jistí jeho smrtí. Očekává se, že by jeho pohrobci mohli jako odvetu podniknout útoky na USA i jinde ve světě.

Aktualizace 2.5.2011 14:00: Tělo bin Ládina bylo americkými námořníky z jednotky SEAL svrženo do moře na neznámém místě. Před tím byly odebrány genetické vzorky pro účely prokázání jeho identity.

Bohužel se nám, zastáncům svobody a lidských práv, nepodařilo zabít Kaddáfího, tu lýbijskou protřelou hyenu. Zabití jeho nejmladšího syna a tří vnuků nás nemůže uspokojit, v bombardování je třeba pokračovat. Baštou povstalců Benghází na východě země se podle agentury AFP po oznámení rozléhala střelba. "Jsou tak šťastní, že Kaddáfí při leteckém úderu ztratil syna, že střílí na oslavu," prohlásil mluvčí vzbouřenecké rady, která ve městě sídlí. Střelba do vzduchu je místní oblíbenou zábavou a u zbraní nižší ráže není příliš nebezpečná. I když instruktoři lukostřelby varují přes střílením do vzduchu, které prý může i zabít. Konec konců, račte si to vyzkoušet sami, já nedisponuji zbraní dostatečně velké ráže.

Včerejší den byl opravdu plný událostí: Papež Benedikt XVI. prohlásil před jedenáctou hodinou dopoledne za blahoslaveného svého předchůdce Jana Pavla II. Benedikt XVI. přečetl nezbytnou formuli nutnou k blahořečení. Žena, kterou měl Jan Pavel II. zázračně vyléčit z Parkinsonovy nemoci pak přinesla papeži zachovanou krev zesnulého v relikviáři. Tak trochu horror, že? Po slavnostním obřadu se papež uklonil ostatkům dočasně vytaženým z hrobky Jana Pavla II., které budou do pondělí zpřístupněny také veřejnosti. Poté budou opět uloženy. Pravděpodobně do té doby, kdy bude Jan Pavel II. prohlášen za svatého. K tomu je ovšem nutné, aby se konaly další zázraky, na nichž by měl "osobní" podíl. Podle některých pisálků Jan Pavel II. Vojtyla "pracoval" v zájmu bratrstva svobodných zednářů, kteří jej prý dokonce na papežský stolec dosadili. V tomto šíleném světě je ostatně možné cokoliv. Někdy, když se probudím, pochybuji o tom, že to vše kolem mě je reálné, že to není jen jakýsi Matrix a kdosi řídí mé prsty i v tomto okamžiku, kdy se dopouštím pochybných spekulací místo toho, abych podával jen nezaujaté svědectví o světě kolem mě. V mém Matrixu právě svítí slunce a obloha je nebesky modrá.
2.5.2011 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.