Pronajmete si virtuální disk pro vaše data?

Hostingová společnost Master Internet s.r.o. uvedla na český trh novou službu MasterDISK, která umožňuje pohodlné sdílení a archivaci dat na Internetu. Jedná se o moderní produkt, který je zajímavou alternativou managementu dat pro subjekty od soukromníků až po větší společnosti. U MasterDISKu jde o pronájem kompletního řešení, včetně pohodlného softwarového rozhraní. Je to jednoduchá forma sdílení dat, která jsou uživateli k dispozici přes šifrovaný kanál kdekoliv na světě. Celé úložiště vidíte v systému jako virtuální disk. Vše je několikrát zálohováno a navíc se archivují provedené změny v souborech. Odpadá školení uživatelů pro práci s komplikovaným programem. Stejně tak odpadají obavy o chybný zásah uživatele (přepsání, smazání dat apod.). Veškerá data jsou šifrovaná protokolem SSL, čímž je zajištěna jejich vysoká bezpečnost. Mezi způsoby využití ve firmách patří: sdílení rozsáhlých datových souborů/ (například multimedia), sdílení dat nejenom vnitrofiremně, ale také se zákazníky a dodavateli, historie obsahu souborů s možností vrátit se ke starší verzi a vkládání komentářů ke každé variantě.

MasterDISK v rodině dobře poslouží jako centrální úložiště fotek či videí z dovolených, celovečerních filmů, mp3 souborů, případně dalších společných dokumentů. Po chybném zásahu do dat nezkušeným uživatelem je možné se vždy vrátit ke starším verzím souboru. Rodina s MasterDISKem v domácnosti už nikdy nemusí řešit zálohu a nemusí se obávat o bezpečí svých unikátních dat. Velkou výhodou je také možnost ukázat kdekoliv na návštěvě například svůj archiv fotek.

Pro základní provoz MasterDISKu stačí běžný webový prohlížeč. MasterDISK je plně podporován webovými prohlížeči Mozilla Firefox (od verze 2) a Internet Explorer (od verze 6) a dalšími běžně používanými včetně Google Chrome. V prohlížeči je potřeba povolit tzv. cookies a pokud chcete používat funkci on-line editace souborů vložených, je třeba mít nainstalovanou Javu. Samozřejmým předpokladem je rychlé připojení k internetu. Pronájem virtuálního úložiště dat vás přijde od 540,-Kč/100 GB do 5304,-Kč/2000 GB. MasterDISK si můžete vyzkoušet online v demo verzi. (Pramen).
6.5.2011 09:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.