Ti zatracení pražáci mají vlastní televizi!

Nová televizní stanice Metropol TV se bude orientovat výhradně na zpravodajství z hlavního města. Sama sebe charakterizovala jako "televizi o Praze a pro Pražany". Jako termín svého startu si kanál stanovil pravé poledne, neděli 1. května. Společnost Metropol TV s.r.o., která provozuje pražskou televizní stanici Metropol, vznikla na podzim roku 2010. Zakladateli společnosti byly produkční firmy 11 TV production s.r.o. a A-NEWS s.r.o. Obě dvě tyto společnosti mají dlouhou historii v produkování zpravodajských, publicistických a dokumentárních formátů. Na jaře 2011 vstoupil do společnosti silný investor, který se rozhodl podílet na rozvoji televizní stanice Metropol TV. Tímto investorem je známý český podnikatel Luboš Měkota.

Vysílání zachytíte „ze vzduchu“ v digitálním vysílání DVB-T v Praze na kanálu 64 společně s ČT HD, Nova HD a Óčkem (zobrazit mapu pokrytí) Program Metropol TV naleznete také v sítích kabelových operátorů působících na území hl. m. Prahy – jmenovitě O2TV, UPC a Kabelservis. Pokuď vám po naladění nejde zvuk, musíte program smazat a znovu naladit. Jednodušší způsob je spustit v menu televizoru nebo set-top boxu "automatické ladění" všech programů. Závada se projevuje u některých starších typů příjímačů, které nejsou schopny automaticky zpracovat změnu technických parametrů programu (na této pozici dříve vysílal program 02 info).

Program vysílání najdete na stránkách Metropol.cz. Pokud nemůžete stanici Metropol pro přílišnou vzdálenost od Prahy naladit, můžete sledovat s několika vteřinovým zpožděním živé vysílání na internetu.

Obsah ani kvalitu vysílaných pořadů si zatím netroufám komentovat, protože jsem v sobě nenašel zatím odvahu sledovat pořady jako Supermáma, Lady M, Pražení či City Koktejl. Zdá se, že je to další stanice pro matky s malými dětmi, které jsou opuštěné po většinu dne ve svých bytech či luxusních vilách a začínají z toho šílet. Snad vysíláni stanice Metropol TV spolu s další podobnou televizí Prima LOVE odvede "zelené vdovy" od hrozícího alkoholizmu. I když u televizoru se nasává nejsnadněji...
9.5.2011 10:35 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.