Bezpečné prohlížení s Google Chrome.

Funkce Bezpečné prohlížení, která v prohlížeči Google Chrome zajišťuje detekci phishingu a malwaru, je navržena tak, aby ochránila váš počítač a přitom nesnížila rychlost připojení. Proto odesílá a přijímá pouze velmi malé množství dat. Je-li tato funkce povolena, Google do vašeho prohlížeče stáhne seznam s informacemi o stránkách, které mohou obsahovat škodlivý software nebo praktikují phishing.

Když prohlížíte web, prohlížeč Google Chrome vytváří zakódované verze adres URL, které navštěvujete, a porovnává je se seznamem. Pokud se zjistí, že navštěvované stránky odpovídají zakódované části adresy URL v seznamu, obrátí se prohlížeč na servery Google se žádostí o úplný seznam zakódovaných adres URL, které jsou považovány za riskantní. Váš počítač může poté rozhodnout, zda navštěvujete riskantní stránky, a případně vás varovat. Více informací najdete na stránce Nastavení ochrany osobních údajů a zabezpečení: Detekce phishingu a malwaru.

Další podrobnosti o nastavení ochrany osobních údajů a zabezpečení prohlížeče Google Chrome najdete na stránce Rozšířená nastavení zabezpečení.
11.5.2011 11:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.