Nevíte jak si stáhnout video?

Na internetu čas od času narazíte na flash video, které byste si rádi uložili na disk nebo vypálili na CD/DVD. Třeba jen proto, že se díky vašemu pomalému připojení k internetu jeho přehrávání často zastavuje. Jednou z metod je použití rozšíření Freecorder pro prohlížeč Firefox, ale i pro Internet Explorer. Freecoder umí stahovat nejen video z více jak 60 různých video služeb, ale také další objekty vložené na stránky (MP3, flash, quicktime atd.).

Stáhněte si Freecorder tlačítkem DOWNLOAD NOW. Pak spusťte stažený program FCTB4Setup.exe a v průběhu instalace si zvolte ve kterém prohlížeči (Firefox nebo Internet Explorer) chcete Freecorder používat. Do prohlížeče se přidá automaticky nástrojová lišta. Freecorder balíček obsahuje Free Video Downloader, Audio Recorder, Converter a Radio Player and TV Channels.

Fungování v prohlížeči Firefox jsem ověřil. Při zahájení instalace se spustí i Firefox, nabídne instalovat doplněk Freecorder a požaduje restart Firefoxu. Po restartu se zobrazí stránka s popisem a návodem včetně videa a odkazu na Help.

Ve zkratce jak na to: otevřete stránku s videem. Jakmile video spustíte, začne se automaticky nahrávat do složky na disku, která je definovaná v nastavení pomocí tlačítka Settings na liště Freecorder. Nahrávání se ukončí při zavření stránky s videem. Pokud jen otevřete cokoliv v dalším okně/záložce, nahrávání pokračuje. Proces nahrávání můžete sledovat v okně otevřeném pomocí tlačítka Video History Tool, kde můžete stažené soubory přepisovat do jiného umístění nebo je mazat. Výsledkem zápisu je soubor FLV (flash video), který si můžete přehrávat libovolným FLV přehrávačem. Při instalaci Freecoderu se vám automaticky nainstaluje i přehrávač FLVPlayer. Z lišty můžete spustit i Converter Tool, kterým lze stažený soubor FLV konvertovat do jiného zvoleného formátu (MP4, MPEG, WMV a další). Přeji vám hodně úspěchů při lovu videí na internetu. Zkuste se například podívat na Dokumentarni.tv.
13.5.2011 14:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.