Máte nějaký problém s W7 na notebooku?

Zkuste si zavolat do firmy Servis PC Brno - Spraveno.cz na číslo 608 707 841. Pokud dokážete přesně specifikovat otázku, je nanejvýš pravděpodobné, že dostanete i kvalifikovanou odpověď. Potřeboval jsem radu, jak reinstalovat v notebooku Windows 7 64bit na verzi 32bit. Rada je prý jednoduchá: opatřete si jakoukoliv cestou (na internetu, od známého) DVD s odpovídající OEM verzí W7, smažte disk a instalujte. Samozřejmě musíte použít aktivační kód, který je na zadní straně notebooku. Pokud nastanou problémy s aktivací, volejte Microsoft linku 225 990 844.

Jenže tam vám řeknou, že to nejde - respektive, že oni s tím nemají nic společného a že se máte obrátit na prodejce,nejlépe však na výrobce.

Dodatečně jsem objevil článeček Davida Šabaty, který popisuje stejný postup s tím, že jemu se dílo - tedy aktivace - zdařilo a to dokonce ve spolupráci s Microsoftem. Pak se v tom vyznejte.

Sám tento problém zkoumám zatím z povzdálí, protože doufám, že se mi podaří koupit mým požadavkům vyhovující notebook i s W7 32bit, což je ale věc téměř nemožná. Slunce možná vychází při spolupráci s firmou Gigacomputer, kde jsou ochotni vám nainstalovat na notebook cokoli si přejete a dodat i DVD s Windows a ovladači.

Jimi nabízené notebooky ovšem nejsou vždy zcela novoučké, neboť tato firma kromě přímých nákupů nových počítačů spolupracuje i s mnoha zahraničními dodavateli, kteří pro ně zajišťují zprostředkování nákupu zboží použitých na výstavách výpočetní techniky či předváděcích akcích konkrétních výrobců. Často se jedná o zboží, které ani nebylo fyzicky používáno, pouze jednou vybaleno z krabice. Řada z nabízených notebooků tak má řádnou záruční 24 měsíční lhůtu a ceny, ty jsou docela lidové. Uvidím, zdali se s nimi nakonec nedám do spolku.
13.7.2011 11:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.