Právo šaríja v boji proti drogám a prostituci.

Islámští aktivisté zahájili plakátovou kampaň s cílem vytvořit v řadě oblastí ve Velké Británii zvláštní muslimské zóny, ve kterých bude platit právo šaría. Obyvatelé těchto zón jsou informováni plakáty, na kterých stojí: "Vstupujete do šaría kontrolovaného pásma - prosazují se zde islámská pravidla". Jasně žluté plakáty aktivisté vylepili na autobusových zastávkách a pouličních lampách v některých čtvrtích Londýna. Jsou na nich hesla vyhlašující "žádný hazard", "žádná hudba nebo koncerty", "žádné porno a prostituce, "žádné drogy nebo kouření" a "žádný alkohol" v této zóně.

Islámský duchovní Anjem Choudary, který se hlásí k odpovědnosti za tento program, prohlásil, že připravuje vyhlašování muslimských komunit v Británii s cílem "zasít semena pro vznik islámského emirátu v dlouhodobém horizontu".
Převzetí islámské kontroly: aktivista Jamaal Uddin vylepuje šaría plakáty na Leyton, v East London Borough of Waltham Forest.
V desítkách ulic v londýnských čtvrtí v Waltham Forest, Tower Hamlets Newham byly vylepeny plakáty označující je jako šaríja zóny, což vyvolalo obavy, že by místní obyvatelé mohli být zastrašováni nebo dokonce ohroženi pro opovrhování "islámskými pravidly".

Anjem Choudary, který organizuje zakázané militantní skupiny Islam4UK, varoval: "Nyní máme stovky, ne-li tisíce lidí po celé zemi ochotné jít do ulic a hlídkovat v ulicích pro naši věc a náklad 10.000 až 50.000 plakátů je připraven k distribuci."

Předseda městské rady ve Waltham Forest Chris Robbins k tomu řekl: "Jakmile jsme se dozvěděli o těchto plakátech, pracovali jsme o víkendu na tom, aby byly všechny odstraněny. Ve spolupráci s policií budeme identifikovat pachatele. Naše politika je využít plný rozsah našich pravomocí k jejich stíhání. Lidé by neměli získat nesprávnou představu o naší městské části jen proto, že několik hloupě smýšlejících idiotů, kteří tu ani nežijí, se rozhodnou polepit naše ulice směšnými plakáty."

Muslimské přistěhovalecké čtvrti po celé Evropě aspirují na zavedení autonomních, často protizápadních a nedemokratických pořádků založených na islámském právu šaría. V londýnské příměstské části Towers Hamlet s vysokým počtem přistěhovalců a starostou téhož původu se stala řada násilně islamizačních incidentů.

Během ramadánu zde byli šikanováni a zbiti ti občané, kteří nedodržovali půst a na veřejnosti například kouřili. Ve školách byly muslimskými učiteli pod výhrůžkami zavedeny muslimské šátky, muslimské děti se veřejně hlásí k islámskému terorizmu, šikanují a napadají své nemuslimské spolužáky i učitele a v neposlední řadě to bylo právě zde, kde byl přizabit učitel, který vyučoval, že jsou i jiná náboženství než islám. Specifickým cílem útoků jsou pak homosexuálové. Jejich klub byl přepaden bandou muslimských mladíků a přítomní gayové byli ztlučeni a ponižováni. Čtvrt pak byla muslimy vyhlášena za gay-free zónu.

Pozoruhodné na tom všem je, že policie proto, aby nebyla nařčena z rasizmu, tyto případy bagatelizovala, zametala pod koberec a zahlazovala důkazy, přestože se prokazatelně jednalo o nábožensky nenávistné a násilné trestné činy.

Čeští muslimové se zatím k podobným akcím neodhodlali. Je jich totiž zatím málo a jsou vesměs rozptýleni v řadě českých měst. Můžeme proto doufat, že nás v dohledné době nic podobného nečeká. Podle administrátora stránek e-islám.cz totiž trpí čeští muslimové na dvě choroby: vzdání se české muslimské identity nebo vytváření falešného českého pseudoislámu. Více o tom čtěte zde.

Prameny z UK zdrojů: Daily Mail, The Telegraph, Mail Online, Express.co.uk.
26.8.2011 10:55 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.