Letem internetovým světem.

Střílet a střílet, to je jediná rada, která může vyřešit celostátní přemnožení divočáků. Markéta Forró o tom píše v Deníku.cz: Ke špatnému počasí, které letos zkomplikovalo žně a ohrozilo úrodu, se přidaly i škody způsobené divočáky a zemědělci tak mají letos hlavu ještě těžší než loni. Škody jdou totiž do milionů korun a jsou nevratné. Na některých místech kvůli tomu dokonce zemědělci přestali úplně pěstovat plodiny, které prasatům chutnají. „Kukuřici, řepku i brambory jsme museli na některých místech úplně vynechat. Už jen to způsobuje ohromné ztráty. Další jsou samozřejmě způsobené tím, co prasata sežerou,“ uvedl ředitel zemědělského družstva Kojál Krásensko Ladislav Ševčík. Celý článek najdete zde.
Mohu jen potvrdit, že stejná situace je i v lesích v okolí Jevan, Vyžlovky a Louňovic. Lesní porosty jsou divočáky rozorané a protože právě teď padají ze stromů bukvice, rozryté jsou i pankejty všech lesních cest a silnic. Auta i cyklisté totiž svoji jízdou "shrnují" bukvice a žaludy k okraji cest a tak právě tady prasata sklízejí úrodu. Problémem je zákon o myslivosti a vyhláška o době lovu zvěře. Legislativa je zaměřena spíše na ochranu práv zvěře. Pokud jde o divočáky, hádají se myslivci o tom, zda je možné lovit v noci za pomoci přístrojů pro noční vidění. Zajímavý je fakt, že stavy divokých prasat nedokáží snížit ani pytláci. Zřejmě to není zase až tak výhodný byznys.

Hrozí Kanadě islamizace vinou multikulturalismu? se ptá v Britských listech Miloš Kaláb v reakci na jeden z článků z deníku The Ottawa Citizen, který napsal do svého blogu kanadský politolog Dr. Robert Sibley a nazval jej The failure of multiculturalism. Jak je patrné i z dalších článků R.Sibley, problémem Kanady je to, že zavedením multikulturalismu došlo k státem podporovanému vzniku muslimských ghet, k tomu, že imigranti neprojevují naprosto žádnou snahu o "začlenění" se do kanadské společnosti a naopak podobně jako v Británii se snaží o prosazování svých tradičních zvyklostí včetně práva šaríja "a dokonce trvají na tom, že mají "právo" zakazovat v oblastech obydlených většinou muslimy hudbu, tanec, alkohol a všechno, co se jim samotným nelíbí." Na tomto místě bych rád podotknul, že výběr dnešních témat byl naprosto náhodný a nesledoval jsem tím snad urážku muslimů tím, že jsem kanadské patálie s nimi uvedl do souvislosti s problémy, které máme my, v malé středoevropské zemi s divokými prasaty, která si dělají v našich lesích a na polích vše, co je napadne. Opravdu mi ta nechtěná souvislost došla až právě teď. V každém případě máme zřejmě mnohem menší problémy, než Kanada, která se tak vehementně bránila a dosud brání přilivu našich českých nemuslimských občanů.

Největším zdrojem korupce politiků jsou posty v Bruselu, objevila jednu z motivací našich politiků Ivana Haslingerová ve svém blogu na idnes.cz. Vypočítává, na kolik si takový europoslanec přijde a opravdu se jí to nelíbí stejně tak, jako mě. Není v tom jistě žádná závist a to ani z mé strany. Ono dřepět v lavicích Evropského parlamentu musí být děsná nuda, i když naštěstí pro poslance tam vesměs o nic nejde, protože vše předem rozhodne Evropská komise. Spíše mě zaujal závěr článku, ve kterém autorka vysvětluje, jaký to byl Hitler hlupák, když šel na vybudování třetí říše násilím: "Merklové stačí k jejímu vybudování hubička a tyto platy a naši politici jí klečí u nohou," uzavírá Haslingerová svůj článek. To je sice poněkud povrchní pohled, ale možná to vysvětluje podivné mlčení většiny Němců, kteří neprotestují proti tomu, že si jejich vláda kupuje za jejich peníze nejen poslance Evropského parlamentu, ale celé národy. Možná tiše doufají, že se snad nakonec přece jen najde pro každou německou rodinu nějaká ta velkofarma někde na Ukrajině vybavená potřebným počtem domorodých otroků. To jsem ale jistě poněkud přehnal. Jdu raději koupit zelenou barvu a dolakuji konečně ty okapy dříve, než začnou podzimní deště. Izokryt se už nevyrábí a tak zkusím Superfest. Hlavně nic ekologického vodou ředěného.
12.9.2011 10:20 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.