Muslimové zavinili smrt Ottly Kafkové-Davidové.

Na první pohled to vypadá nesmyslně, ale muslimové skutečně zasáhli tragicky do života Kafkovy rodiny. Franz Kafka se narodil na Starém Městě v Praze, kde i později žil, v rodině židovského velkoobchodníka s galanterií Hermanna Kafky (1852 až 1931) a Julie Kafkové, rozené Löwyové (1856 až 1934). Měl dva bratry, Georga a Heinricha, kteří oba zemřeli v dětském věku, a tři sestry, Elli (1889 až 1941), Valli (1890 až 1942) a Ottlu (1892 až 1943). Všechny jeho sestry se staly později oběťmi nacistického teroru a zemřely v koncentračních táborech.

Jak tedy zemřela Kafkova sestra Ottla? Ačkoliv mělo být 30 000 bialystockých Židů vojensko ekonomických důvodů ponecháno na živu až do konce války,Ottla Kfková-Davidová Himmler odmítl všechny argumenty poukazující na nezbytnost židovských pracovníků pro válečný průmysl a vydal rozkaz k okamžité deportaci všech zbývajících Židů do Generálního Gouvernementu. Do Treblinky bylo odvezeno 7 600 bialystockých Židů, ostatní do Majdanku a Osvětimi. V samém závěru vyklízení bialystockého ghetta došlo ze strany židovských obyvatel k zoufalému odporu, který byl krutě potlačen za použití těžké vojenské techniky.

V roce 1943 Němci vybrali skupinu 1260 bialystockých dětí, které chtěl Himmler použít při svém kupčení se spojenci. Dětský transport přijel do Terezína 24. srpna 1943. Když byly děti vedeny do sprch, zuřivě se bránily a křičely gas, gas! Tehdy v Terezíně jejich podivné chování nikdo nechápal... Existoval plán, podle kterého měly být všechny bialystocké děti evakuovány do Palestiny výměnou za zajaté německé důstojníky. Proti tomuto záměru však ostře protestoval nejvyšší náboženský představitel palestinských muslimů, jeruzalémský muftí Hadž Amín al-Husseiní, spojenec Hitlera. Po jeho intervenci u Himmlera byly děti 7. října 1943 odvezeny do Birkenau a tam zplynovány i se svým doprovodem. Jednou z tehdy zavražděných vychovatelek byla i sestra Franze Kafky Ottla Kafková-Davidová.

O spolupráci muslimů s Hitlerem existuje pozoruhodný dokumentární film Bayerischer Rundfunk, na Youtune zveřejněný pod názvem Nesvatá aliance - Mufti a Hitler. Další podrobnosti najdete v článku Palestinci - Hitlerovi vnuci nebo v článku Islámofašismus? Hitler, Mohamed a islám, část I. na webu Pravda o islámu. Na osud svojí matky vzpomíná i její nejstarší dcera Věra Soudková v rozhovoru pro Xantypu.
17.10.2011 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.