Přejetí plyšáci v parlamentu.

Poslanec Václav Votava (ČSSD) si ve sněmovně 5.11.2011 postěžoval: "Já jsem si dneska naprosto zhnusen přečetl v Novinkách článek pod názvem Přejetí plyšáci s vyhřezlými vnitřnostmi jako dárek k Vánocům. Nevím, jestli jste ten článek četli. Internetová hračkářství začala nabízet nový hit - takzvaná přejetá zvířátka. Mají rozpláclé tělíčko a vyvalené vnitřnosti. To není vtip, to je skutečnost. Já tady nebudu citovat obchody, které to prodávají. Ne. Jenom chci ukázat, jak agrese ve společnosti už je některými lidmi přiživována a i na mladé lidi, na děti přenášena. Vždyť koneckonců se díváme na televizi, v televizi násilí, agrese, násilí, teče krev z obrazovky. Z bříška jim trčí slezina, střeva, žaludek a další vnitřnosti. Omlouvám, že uvádím takto drsné výrazy. Předškoláci mohou zvířátkům vrátit vnitřnosti zpět do bříška a upevnit je zipem. Prodejce inzeruje výrobky slovy "jedinečné plyšové přejeté zvířátko, nevhodné pro děti do tří let, obsahuje malé části". Dodává, že přejeté zvířátko s otiskem pneumatiky na zádech má svůj osobitý styl, každé přejeté zvířátko má svůj plastový pytel s visačkou. Je to hnus, dámy a pánové. A takto ve společnosti někteří už v takto malých dětech podněcují agresi."

Pan Votava má díky tisku správné informace. Dosti neuvěřitelná nabídka plyšáků s vyhřezlými vnitřnostmi je skutečně na www.raj-plusaku.cz. Obchodník s těmito "raritami" uvádí: "Plyšový Přejetý medvídek mýval - Racoon Twitch Speciální kolekce přejetých plyšových zvířátek pro dospělé s otiskem pneumatiky na zádech. Každé přejeté zvířátko má svůj plastový pytel s visačkou. Nevhodné pro děti do 3 let, obsahuje malé části (doporučujeme ale pouze pro dospělé).
Balení obsahuje:
- Medvídek Mýval (velikost 39cm)
- Plastový pytel se zipem a visačkou "Na palec"
- Úmrtní list

Doplnění informací k článku na novinky.cz: Přejetý plyšák je na trhu již několik let a není Vánoční novinkou. Také není dle našeho mínění vhodným dárkem pro malé děti, ale je primárně cílen jako recese a hodí se tak jako dárek mezi kamarády, kteří mají rádi trochu černého humoru. Netvrdíme, že přejetý plyšák je vhodným dárkem k Vánocům, ani že je vhodné prodávat jej předškolákům, jak nás prezentuje autor článku. Pevně věříme, že lidé dokáží zhodnotit komu takový produkt darovat a komu ne." Konec povedené nabídky z e-shopu.

Byznys je byznys a tak se možná můžeme v brzku setkat na internetu s nabídkou přejetých dětí, například pod záminkou boje za větší bezpečnost na silnicích. Možná by bylo zábavnější prodávat podle japonského vzoru fackovací figuriny politiků ve skutečné velikosti doplněné bambusovou holí nebo pořádnou českou sukovicí. Například podle vzoru městečka Bystřice, kde si už v roce 2009 pořídili obecního fackovacího panáka. Možná, že vám trochu pomůže virtuální online fackovací panák. Jméno politika si můžete dosadit sami. Když se budete snažit, vyletí ptáček.

Kdo hledá, ale najde. Pokud nebudete litovat peněz, můžete si pořídit domů či do firmy boxovacího panáka Boba v životní velikosti a navléknout mu gumovou masku neoblíbeného politika. Z našich jsou k dispozici masky Václava Havla i Václava Klause, bohužel další "oblíbení" domácí politici nejsou k mání, ze zahraničních by se snad hodila Merkelová, ovšem kdo by tloukl ženu. I když zrovna do téhle bych se klidně strefil.
18.11.2011 09:25 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.