Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 481 - 1.4.2011 - 26.4.2011Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Pozor na podvodné stránky MS v ledním hokeji!

Povedený podvod se nevyhnul ani blížícímu se mistrovství světa v ledním hokeji. Šampionát se koná v Bratislavě a Košicích a věřte, že domény www.ms2011.cz, www.ms-2011.cz ani www.sampionat.sk nejsou oficiálními portály této akce! Jde o podvodné stránky! Více o tom čtěte na Viry.cz. Aktualizovaný avast! na portál www.sampionat.sk blokuje přístup.

Dám si pár dní pauzu.

Doufám, že se k psaní svých krátkých i delších článků brzy vrátím. Od roku 1998 jsem jich se střídavým úspěchem i kvalitou "zplodil" těžko uvěřitelný počet: 3315. Pauzu si musím dát z jednoduchého důvodu: teče mi už šest dní z nosu, otřásá mnou nezvládnutelný kašel zvaný trhač plic a po "babských" metodách, které mě měly vyléčit, odcházím ke své milé lékařce, kde nejspíše strávím dopoledne mezi podobnými chrchlaly.
>>> [celý text článku.] 26.4.2011 08:30

Nemám nic proti cizincům, ale...

Podle ČTK bohužel včera ráno utekl z Fakultní Thomayerovy nemocnice v Praze 4 pacient nakažený otevřenou formou tuberkulózy. Pokud by neužíval pravidelně své léky, může nakazit své okolí. Po nemocném muži bulharské národnosti pátrá policie, sdělila pražská policejní mluvčí Eva Kropáčová.
>>> [celý text článku.] 21.4.2011 09:30

Bude Kubice ten pravý ministr vnitra?

Někdejší šéf Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Jan Kubice se s největší pravděpodobností stane již zítra novým, nestranickým ministrem vnitra.
>>> [celý text článku.] 20.4.2011 10:30

Máte bezpečné připojení klávesnice?

Jste-li dobrodruh a nakupujete přes platební kartu ve veřejných internetových kavárnách, pak než začnete, podívejte se na konektor, kterým je k počítači připojena klávesnice.
>>> [celý text článku.] 19.4.2011 11:10

Politici musí především pobavit.

Podle celosvětového úspěchu videoklipu České televize "Jak jsem šlohnul péro" podávajícím Václava Klause ve zcela lidské roli je jasné, že se naprostá většina obyvatel této planety nezajímá o to, co politici dělají a co by dělat měli, ale nejvíce je pobaví, když se zachovají jako docela obyčejní pozemšťané, kteří, když je například někde něco zadarmo, tak si to rádi přisvojí.
>>> [celý text článku.] 18.4.2011 09:40

Rady a návody pro chataře a také o deabelizaci.

Občas narazím při hledání odpovědí na některé otázky kolem budování a údržby chaty na dobrý zdroj informací. Jedním z velice dobrých zdrojů jsou stránky firmy Coleman S.I., a.s. se sídlem ve Vsetíně.
>>> [celý text článku.] 15.4.2011 11:40

2001: Nová záře nad Hradem.

... vzpomínka na dobu před deseti lety. K založení této "Havlovy" strany nakonec nedošlo a v politice se i tehdy děly podivné a zvláštní věci. Na Hradě tenkrát kraloval Václav Havel a nebyli jsme ještě oudem EU. Předsedou vlády socdem byl Miloš Zeman, který měl s Václavem Klausem uzavřenou smlouvu o neútočení...
>>> [celý text článku.] 14.4.2011 11:40

Přestěhujte se do Tuniska.

Tunisko je naší oblíbenou turistickou destinací a skoro to vypadá, že bychom se nejraději odstěhovali z naší české kotliny i moravské roviny právě do Tuniska, kde je všechno, co nám chybí: teplé moře, slunce, oázy a římské památky. A dovolená v Tunisku je právě teď neskutečně levná, osmidenní pobyt pořídíte za puhých pět, šest tisíc.
>>> [celý text článku.] 13.4.2011 10:40

Itálie se zbavuje nelegálních imigrantů nelegálně.

Mazaní Italové se rozhodli vyřešit problémy, které mají s ilegálními imigranty přicházejícími především z Tuniska: udělili jim dočasné povolení k pobytu, které platí pro celý schengenský prostor. Ministři vnitra Evropské unie na jednání v Lucemburku za to italskou vládu tvrdě kritizovali. Zejména Rakousko a Francie pohrozily obnovením kontrol na hranicích.
>>> [celý text článku.] 12.4.2011 12:10

Za vším hledejte peníze a Kalouska.

Hroutí se nám koalice, možná padne vláda a budeme muset jít zase mimořádně volit. A příčinou toho všeho jsou peníze. Odcházející ministr Bárta (dálniční loby si oddechla!) půjčoval svým stranickým kolegům a kolegyním peníze, protože neměli po snížení poslaneckých platů ani na chleba a bohužel si od nich nenechal podepsat dlužní úpis.
>>> [celý text článku.] 11.4.2011 10:00

Pomůžeme Německu i sobě odvrátit blackout?

Jak jste jistě v minulosti zaznamenali, během podzimu roku 2008 i 2009 vznikla díky nadměrné výrobě elektrického proudu krizová situace: plánovaný tok energie byl například v listopadu 2009 ve výši 150 MW směrem do Německa, skutečnost byla zcela opačná: z Německa proudilo do Česka 1300MW! Poručit větru se tedy našim německým přátelům nepodařilo a hrozilo, že se budeme muset odpojit od jejich přenosové soustavy.
>>> [celý text článku.] 8.4.2011 10:50

Co bychom si počali bez Bruselu.

Europoslanci schválili pro naše občany poškozené loňskými povodněmi na Moravě úžasných 122 milionů korun z Fondu solidarity Evropské unie. Je to skvělá zpráva. Za tuto částku by se mohlo postavit až 100 nouzových domků pro ty, kteří přišli o střechu nad hlavou v případě, že by tyto prostředky poskytla ihned po povodních česká vláda.
>>> [celý text článku.] 7.4.2011 10:50

Je Adamův notebook v dolech krále Šalamouna?

Ne, nezbláznil jsem se. Tedy ještě ne, jen mě zaujala jedna pasáž na stránkách nazvaných výstižně Architekti vesmíru. Posuďte sami, co se tam píše o technickém vybavení biblického Adama...
>>> [celý text článku.] 6.4.2011 11:00

Jak Havlovic rodina ušetřila 55 milionů.

Podívejme se do historie jednoho skvělého obchodu s nemovitostí. Je to výjimečný případ, kdy neplatí, že pokud využijete služeb prostředníka, prohloupíte a přijdete zbytečně o peníze.
>>> [celý text článku.] 5.4.2011 10:00

Martin Roman: Útlum jádra zdražuje elektřinu.

Pokud evropské země kvůli strachu z následků jaderné havárie v japonské Fukušimě utlumí jadernou energetiku, cena elektřiny pro zdejší spotřebitele poroste. V rozhovoru pro Hospodářské noviny to uvedl generální ředitel ČEZ Martin Roman. ČEZ by na tom podle Romana vydělal hned dvakrát - těžil by z vyšších cen a navíc by mohl nahradit výpadek ve výrobě z jaderných elektráren především v Německu. Cena elektřiny ve střední Evropě už vzrostla od fukušimské havárie téměř o šest eur na MWh, tedy téměř o deset procent.
>>> [celý text článku.] 4.4.2011 11:45

Toto není apríl!

Ačkoliv dnes máme den plný žertů a nepravdivých zpráv, následující postřehy z české kotliny nejsou žádným žertem. Tak například známý protiunionistický rebel a předseda Strany svobodných občanů Petr Mach nám právě dnes ve svém článku připomíná: "Před deseti lety jsem formulář ani nepřevzal ani nevyplnil, pokutu mi nedali, nepřišli na to. Zachovám se letos zrovna tak, protože považuji Sčítání lidu za zbytečnost."
>>> [celý text článku.] 1.4.2011 10:45