Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 482 - 2.5.2011 - 31.5.2011Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Jen je nechte, ať si namlátí.

Asi 300 údajných fanoušků dvou fotbalových klubů, kteří se v neděli odpoledne střetli u Dlouhé Třebové na Orlickoústecku, místo srážky do poslední chvíle měnili. Policisté proto museli na silnicích postavit dopravní hlídky. Akci ale překazili už v zárodku.
>>> [celý text článku.] 31.5.2011 10:15

Španělské bio okurky zabíjejí.

České obchody přestaly odebírat zeleninu ze Španělska a stáhly ji z pultů. Je totiž zřejmě původcem vážné nemoci, kterou způsobuje bakterie Escherichia coli. V Německu na ni do dnešního dne zemřelo deset lidí a přes tisíc jich onemocnělo. Lékaři zjistili, že jedli okurky vypěstované ve Španělsku. Pozoruhodné je, že se tato průmyslově produkovaná zelenina prodává v Česku pod označením BIO. Okurky byly dodány české "bio" společnosti Country Life s r.o.
>>> [celý text článku.] 30.5.2011 11:15

Majitel elektrárny nemá nárok na podporu v nezaměstnanosti.

Právě jste přišli o zaměstnání? Jste na dlažbě? Podpora v nezaměstnanosti se vyplácí maximálně 5 měsíců (do 50 let věku zaměstnance), resp. 8 měsíců (do věku 55 let), resp. 11 měsíců (více než 55 let). Podpora činí první dva měsíce 65 procent průměrného měsíčního čistého výdělku, kterého uchazeč o zaměstnání dosáhl ve svém posledním ukončeném zaměstnání. Další dva měsíce je to 50 procent a po zbývající dobu 45 procent.
>>> [celý text článku.] 27.5.2011 11:15

Irský písničkář J. Eoin na turné s muzikanty z kapely Bran.

Dvanáct českých měst navštíví irský zpěvák a kytarista J. Eoin v rámci červnového turné s členy česko-francouzské formace Bran. Máte-li v písních rádi nejen irskou mlhu a déšť, ale i popel a prach ulic Londýna, neměli byste chybět.
>>> [celý text článku.] 26.5.2011 09:50

Romové v Česku dále chudnou.

V Česku přibylo v posledních letech chudinských míst. Zatímco před pěti lety bylo v zemi podle analýzy zhruba 330 takzvaných vyloučených lokalit neboli ghett, nyní by jich mohlo být podle odborných odhadů kolem 400. Pro tisk to prohlásil ředitel vládní Agentury pro sociální začleňování v romských lokalitách Martin Šimáček. Jedním z důvodů je podle něj nucené vystěhovávání dlužníků a chybějící sociální bydlení.
>>> [celý text článku.] 25.5.2011 09:50

Evropa nechce tisíce uprchlíků z Arabského jara.

The Independent: V polorozpadlém průmyslovém komplexu na východ od Calaise se pod promočenými přikrývkami třesou zimou a sní o Evropě, která prostě neexistuje. Je to severní část lidské vlny, která zasáhla evropský kontinent, zatímco NATO dál bombarduje Libyi. Zatímco Evropa tleská svrhávání severoafrických diktátorů, odmítá ale přijmout tisíce lidí, kteří ze severní Afriky uprchli. Evropské země se dohadují o tom, kdo by měl za uprchlíky převzít odpovědnost.
>>> [celý text článku.] 24.5.2011 10:30

Ministr Kalousek porušil zákon.

"Ministr financí Kalousek poskytl nezákonnou státní záruku ve výši 7,7 miliardy korun. Porušil tak Zákon o rozpočtových pravidlech, který vyžaduje k poskytnutí záruky zákon", píše ve svém blogu na iDNES Petr Mach, předseda Strany svobodných občanů.
>>> [celý text článku.] 23.5.2011 10:20

Co jsou to rozšíření pro Google Chrome?

Rozšíření jsou dodatečné funkce, které je možné do prohlížeče Google Chrome snadno přidat. Rozšíření vám umožňují prohlížeč Google Chrome personalizovat a doplnit o funkce, které se vám líbí, a zároveň jej nezaplňovat něčím, co nepoužíváte.
>>> [celý text článku.] 20.5.2011 11:10

V Midsomeru nežijí žádní barevní občané.

Producent a autor populárního detektivního seriálu Vraždy v Midsomeru Brian True-May přišel o místo. Řekl totiž v rozhovoru redaktorovi časopisu Radio Times, že kdyby se v seriálu objevili zástupci etnických menšin, "nebylo by to ono".
>>> [celý text článku.] 19.5.2011 11:20

Konec úplatků od farmaceutických firem pro lékaře?

Lékaři budou mít v budoucnu zákonnou povinnost psát na recept nikoliv název léku, ale jeho účinnou látku. Ministerstvo zdravotnictví totiž co nejdříve hodlá tento postup zavést do českého právního systému.
>>> [celý text článku.] 18.5.2011 11:00

Uvrhne nás Bárta do spárů Číny?

Podle iDNES.cz vedl nebo stále vede stranu Věci veřejné tajný spolek vedený Vítem Bártou. Vyplývá to prý z tajného dokumentu pocházejícího z ledna 2009, který získala MF DNES. Podle něj například Bárta slíbil "provizi" neboli podíl na zisku každému, kdo zajistí pro stranu peníze ze státních zakázek nebo přímo od sponzora.
>>> [celý text článku.] 17.5.2011 12:00

Vrátí se Řecko k drachmě?

Pokud bude Evropská centrální banka (ECB) trvat na evidentně nezdařeném záchranném plánu pro Řecko a bojovat dále proti myšlence restrukturalizace řeckého dluhu, pak by další vývoj mohl vést až k rozpadu eurozóny. Tuto neveselou předpověď uvedl ve svém posledním čísle významný britský týdeník The Economist. Bude prý nutné přejít k "plánu B", což by mohlo jedině znamenat restrukturalizaci a snížení dluhové zátěže Řecka s obnovením jeho solventnosti.
>>> [celý text článku.] 16.5.2011 09:45

Nevíte jak si stáhnout video?

Na internetu čas od času narazíte na flash video, které byste si rádi uložili na disk nebo vypálili na CD/DVD. Třeba jen proto, že se díky vašemu pomalému připojení k internetu jeho přehrávání často zastavuje. Jednou z metod je použití rozšíření Freecorder pro prohlížeče Firefox a Internet Explorer.
>>> [celý text článku.] 13.5.2011 14:00

Je třeba zastavit dotace určené k integraci Romů?

Cituji bez komentáře pozoruhodné názory pana Miroslava Kováče publikované na Romea.cz:
"ČR za spoluúčasti členských států EU nese odpovědnost za integraci Romů do společnosti. ČR v této souvislosti čerpá obrovské finanční prostředky z Evropských strukturálních fondů (ESF) k tomuto účelu. Na právě probíhající programové období 2007—2013 má ČR z evropských fondů k dispozici 26,9 miliard eur na sociální projekty a investice pro regionální rozvoj, neupřesněná část pak směřuje do výše zmíněných integračních projektů. Přesto výsledky „integrace“ nejsou uspokojivé, naopak prohlubuje se nenávist vůči Romům a z pohledu majoritní části populace jsou tyto finanční prostředky i jednou z příčin nevraživosti vůči Romům.
>>> [celý text článku.] 12.5.2011 10:45

Bezpečné prohlížení s Google Chrome.

Funkce Bezpečné prohlížení, která v prohlížeči Google Chrome zajišťuje detekci phishingu a malwaru je navržena tak, aby ochránila váš počítač a přitom nesnížila rychlost připojení. Proto odesílá a přijímá pouze velmi malé množství dat. Je-li tato funkce povolena, Google do vašeho prohlížeče stáhne seznam s informacemi o stránkách, které mohou obsahovat škodlivý software nebo praktikují phishing.
>>> [celý text článku.] 11.5.2011 11:15

Jižní hranici EU si uhlídáme bez Kaddáfího!

Podle výzkumu společnosti CVVM libyjskému vůdci Muammar Kaddáfímu prý důvěřují jen dvě procenta našich občanů, 80 procent tvrdí opak. To je klasický výsledek mediální masáže, při které ztrácejí občané nejen Česka vlastní rozum a nejsou schopni si vytvořit osobní názor na určitou politickou situaci či události ve světě.
>>> [celý text článku.] 10.5.2011 10:55

Ti zatracení pražáci mají vlastní televizi!

Nová televizní stanice Metropol TV se bude orientovat výhradně na zpravodajství z hlavního města. Sama sebe charakterizovala jako "televizi o Praze a pro Pražany". Jako termín svého startu si kanál stanovil pravé poledne, neděli 1. května.
>>> [celý text článku.] 9.5.2011 10:35

Pronajmete si virtuální disk pro vaše data?

Hostingová společnost Master Internet s.r.o. uvedla na český trh novou službu MasterDISK, která umožňuje pohodlné sdílení a archivaci dat na Internetu. Jedná se o moderní produkt, který je zajímavou alternativou managementu dat pro subjekty od soukromníků až po větší společnosti.
>>> [celý text článku.] 6.5.2011 09:15

Teroristé nebo bojovníci za svobodu Dagestánu?

Čeští policisté obvinili osm lidí podezřelých z podpory teroristů zejména z území severního Kavkazu. Zajišťovali pro ně prý falešné doklady, případně i zbraně a výbušniny. Případ souvisí s činností radikální islamistické organizace Džamaat Šariat.
>>> [celý text článku.] 5.5.2011 09:45

Jak se nejlépe zaopatřit na důchod?

Naši politici, zákonodárci a reformátoři všeho druhu se potýkají s železnou koulí na noze státního rozpočtu zvanou důchodci znovu a znovu a stále neúspěšně. Jiné civilizované státy na tom nejsou o nic lépe, ve stejné pasti se zmítá Německo a ani často zmiňovaný švédský model není nic zázračného.
>>> [celý text článku.] 4.5.2011 09:15

Proč naši politici a státní úředníci kradou?

Kdykoliv jsem o tom přemýšlel, napadala mě celkem logická odpověď: proč by nekradli, když je to tak snadné?
>>> [celý text článku.] 3.5.2011 10:30

Oslavme smrt Usámy bin Ládina a blahořečení Jana Pavla II.

My, moderní křižáci a nevěřící máme důvod k bouřlivé oslavě, která dozajista přehluší dozvuky oslav doprovázejících britskou "královskou" svatbu Keith a Williama. V přímém přenosu v televizi CNN oznámil celému světu americký prezident Barack Obama, že včera na prvního máje americké komando dopadlo v Pákistánu Usáma bin Ládina v jednom domě u Abbottabadu, který leží asi sto kilometrů na sever od pákistánské metropole Islámábádu.
>>> [celý text článku.] 2.5.2011 10:30