Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 483 - 1.6.2011 - 30.6.2011Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Pro živnostníky fakturace zdarma!

Nemám ve zvyku dělat ve svých článcích reklamu soukromým firmám. Ale následující informace je o jednom produktu, který je zdarma a může se zejména začínajícím živnostníkům hodit. Na internetové stránce iDoklad.cz si totiž můžete po registraci zdarma vystavovat faktury pro své zákazníky a vést si zde evidenci vystavených dokladů.
>>> [celý text článku.] 30.6.2011 9:50

Afghánistán po deseti letech: žádný pokrok.

Opět si dovolím citovat sám ze sebe, protože otázka Afgánistánu není ještě stále vyřešená. Naši vojáci se tam aktivně podílejí na bezvýchodném budování "svobodné a demokratické" země a Američané se začínají stahovat. Jejich cílem je nenápadně odejít, aby to nevypadalo, že skvělá americká armáda ani se svými oddanými spojenci nedokázala splnit zadání americké vlády: zavést v této zaostalé zemi moderní demokracii.
>>> [celý text článku článku.] 29.6.2011 10:50

Vietnamci vydírají Vietnamce.

Po česku se takové metodě "ochrany podnikatelů" říká raketýring neboli vydírání pod různými pohrůžkami, například vyděrači hrozí vymlácením obchodu nebo jeho vypálením. Kromě ruské mafie se na našem území běžně vyskytuje i jeho vietnamská obdoba, kdy Vietnamci vydírají Vietnamce.
>>> [celý text článku.] 28.6.2011 10:10

Kde nekupovat pohonné hmoty?

Česká obchodní inspekce pokračuje v postupu, který jí umožňuje novela zákona o pohonných hmotách a informuje o prodejcích nekvalitního benzínu. O této novele již Sdružení obrany spotřebitelů (SOS) informovalo v březnu letošního roku.
>>> [celý text článku.] 27.6.2011 10:50

Odposlouchávat je přece tak snadné.

Ústecký krajský soud nenašel chyby v rozhodnutích děčínských soudců, kteří varnsdorfskému policistovi povolili sledovat telefonní výpisy známých lidí. Byli mezi nimi údajně šéf Ústavního soudu Pavel Rychetský a nejbližší spolupracovníci prezidenta Václava Klause - kancléř Jiří Weigl a tajemník Ladislav Jakl.
>>> [celý text článku.] 24.6.2011 10:55

Zvyšování věku odchodu do penze schváleno.

Věk odchodu do důchodu se bude postupně zvyšovat a výpočet penzí se od října kvůli rozhodnutí Ústavního soudu změní ve prospěch lidí s vyššími příjmy. Rozhodla o tom sněmovna v rámci takzvané malé důchodové reformy poté, co odmítla námitky levicového Senátu.
>>> [celý text článku.] 23.6.2011 09:55

Insolvenčního správce Sazky srazilo auto.

Insolvenčního správce zkrachovalé nebo přesněji vytunelované Sazky a největšího nepřítele bývalého šéfa Aleše Hušáka pana Josefa Cupku přejelo podle Novinky.cz včera odpoledne na Václavském náměstí auto. Podle jiných zdrojů to však bylo na Karlově náměstí.
>>> [celý text článku.] 22.6.2011 09:55

Přivítají bezkontaktní platební karty i malí obchodníci?

Na tuto otázku odpovím vzápětí: nepřivítají. Zeptáte se: Ale proč? Vždyť mají být tyto nové karty výhodné právě pro rychlé odbavení malých nákupů.
>>> [celý text článku.] 21.6.2011 11:35

Kupujete notebook?

Pak jste jistě narazili při jeho výběru na problém, s jakým procesorem si nový notebook koupit. Je to právě procesor, který určuje, jak rychle vám budou wokna chodit a tak není jedno, co bude váš nový počítač pohánět.
>>> [celý text článku.] 20.6.2011 12:25

Čeká nás obdoba lidových bouří na Blízkém východě?

Podle jednoho z autorů portálu Vaše věc je to možné: "...historie zná revoluční vlny, které našly cestu z jinak neřešitelných konfliktů a slepých uliček. Otřesené měny jsou možná jen kulisami dramatu, který se točí kolem skutečných hodnot." píše Zbyněk Fiala v závěru článku Otřesené měny hlásí slepou uličku? na stránkách portálu Vaše věc, který je mediální tribunou lidí kolem Jiřího Paroubka.
>>> [celý text článku.] 17.6.2011 10:15

Jak překazit prezidentovi oslavu narozenin.

Shromáždění odborářů, neboli, jak by napsal prvorepublikový zpravodaj Národních listů, "tábor lidu", na podporu dopravní stávky začne v Praze v 09:00 na Palackého náměstí. Na místo činu se odboráři vydají v 08:00 z Tyršovy ulice, možná i s písní "Již vzhůru psanci této země" na rtech.
>>> [celý text článku.] 16.6.2011 07:45

Stávka nebo politický boj o moc?

Podle Lidových novin naše milé odboráře dotuje Evropská unie. Českomoravské konfederaci odborových svazů, tedy centrále stávkujících, přiklepla Evropská unie více než 80milionovou dotaci na "posilování sociálního dialogu".
>>> [celý text článku.] 15.6.2011 10:00

Boj s korupcí je věčný.

Podívejme se ve stroji času o deset let zpět: 9.11.2001 - Boj proti korupci vyhlásila naše postkomunistická socialistická vláda (Miloše Zemana) již v roce 1999.
>>> [celý text článku.] 14.6.2011 10:50

XP Mode skutečně pro W7 Home Premium není !!!

Promiňte, že se dnes nebudu věnovat tomu nesmírně důležitému tématu o právech na stávku a na blokování všech silnic v republice. Musím sdělit jisté části svých čtenářů jednu důležitou informaci.
>>> [celý text článku.] 13.6.2011 10:40

Byl opravdu Václav Havel hyena?

Parlamentní listy: Za režimu si žil exprezident Václav Havel nad poměry a jiní disidenti chcípali hlady. Jeho klika vrátila moc komunistům. Taková obvinění chrlí politický vězeň a antikomunista Jiří Wolf, který si po komunistických žalářích užil své. Přestože je chartista, bez skrupulí kritizuje takzvanou chartistickou šlechtu.
>>> [celý text článku.] 10.6.2011 10:40

Koupíte si elektromobil?

Zatím asi budete váhat, možná někdy v budoucnu jako druhý vůz. Zdá se ale, že s postupným zdražováním nafty a benzinu bude za pár let cena elektromobilu díky jejich zvýšené produkci srovnatelná s cenou dnešních automobilů.
>>> [celý text článku.] 9.6.2011 10:00

Zabrání Pehe a spol. lidové revoluci?

Petiční výbor občanů vedený Janem Šternem, Jiřím Pehe, Hanou Marvanovou, Táňou Fischerovou, Ivanem Gabalem a dalšími sepsal něco jako revoluční manifest, ve kterém podepsaní vyhlásili válku korupci a všem politikům, kteří proti ní nebojují nebo se jí dokonce dopouštějí.
>>> [celý text článku.] 8.6.2011 10:00

Žádný určitý zdroj nákazy bakterií EHEC neexistuje.

Buďte ale v klidu. Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) prý preventivně sleduje trh s výhonky v České republice. Připravujeme se na vyjádření z Německa, které klíčená semena prověřují v souvislosti s kontaminací bakterií Escherichia coli.
>>> [celý text článku.] 7.6.2011 11:30

J. Eoin, irský písničkář, zpěvák a kytarista v Malostranské besedě.

V sobotu 4.června vystoupil v pražské Malostranské besedě J. Eoin (čti džej ouven, anglická transkripce J. Owen), irský písničkář, zpěvák a kytarista.
>>> [celý text článku.] 6.6.2011 11:35

Španělské okurky prý nezabíjejí.

Tedy přesněji řečeno, poté, co byly provedeny důkladné rozbory okurek, které došly do Německa ze Španělska, nebyly v nich nalezeny žádné zmutované bakterie Escherichia coli. Tedy v těch španělských okurkách, které se dostaly do laboratoří.
>>> [celý text článku.] 3.6.2011 11:35

Vaše dítě starší deseti let ještě nemá opencard?

Pak mu tuto často proklínanou kartu musíte opatřit, aby mohlo po Praze od 1.července cestovat zdarma. Děti od 10 do 15 let a senioři od 65 do 70 let věku nebudou od tohoto termínu platit jízdné na všech linkách pražské integrované dopravy. Při kontrole se ale revizorům musí prokázat kartou opencard, kterou získají na dobu šest let za 120 Kč.
>>> [celý text článku.] 2.6.2011 11:55

Konverze z MP4 do AVI pro Windows Movie Maker.

Pazera Free MP4 to AVI Converter je program pro konverzi video souborů, který převádí soubory MP4, M4V, MP4V do formátu AVI nebo MPG.
>>> [celý text článku.] 1.6.2011 10:35