Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 484 - 1.7.2011 - 29.7.2011Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Kdo má na Šumavě pravdu?

Tak na tuhle otázku vám neodpovím, jelikož nejsem odborníkem na všechno a už vůbec ne na lesy, pole, vody a stráně. Ze šumavské vesnice Modrava vyšel dnes ráno průvod čítající cca 150 obyčejných i neobyčejných lidí, kteří nesouhlasí s tím, co vyvádějí ekologičtí aktivisté na uzemí šumavského národního parku.
>>> [celý text článku.] 29.7.2011 12:35

Klausův bezpečnostní rám.

Řada redoktorských a publicistických myší se v minulých dnech zabývala "zásadní" otázkou: měl Václav Klaus, český prezident na soukromém přednáškovém turné v Austrálii projít v jistém televizním studiu bezpečnostním rámem či nikoliv?
>>> [celý text článku.] 28.7.2011 12:35

Skutečně nás policie ochrání?

Český rozhlas hlásí: Česká policie přijala v souvislosti s teroristickými útoky v norském Oslu zvýšená bezpečnostní opatření. Jsou posílené hlídky na mezinárodních letištích a v okolí objektů důležitých pro chod státu. Přijatá opatření jsou preventivní, sdělil ČTK policejní mluvčí Jan Melša. Dodal, že v současné době policie nemá informace, že by České republice hrozilo nebezpečí. Policie však situaci stále vyhodnocuje i s pomocí zahraničních partnerů.
>>> [celý text článku.] 27.7.2011 14:35

Breivik, Klaus a Bukovský.

Terorista a nelítostný masový vrah Breivik ve svém manifestu zmiňuje také českého prezidenta Václava Klause: Přešly země Východní Evropy z jedné "říše zla" do jiné? Jsou - a my také - zpět v EUSSR? Václav Klaus, konzervativní prezident České republiky, si stěžoval, že: "Pokaždé, když se snažím odstranit nějaké nařízení ze sovětské éry, dozvím se, ať je to cokoliv, že to, co se snažím odstranit, je požadavkem Evropské komise."
>>> [celý text článku.] 26.7.2011 11:25

Křesťanský terorista chce zachránit Evropu.

Anders Behring Breivik (* 13. února 1979) je norský občan obviněný ze spáchání teroristických útoků v Norsku 22. července 2011. Podle norských zákonů mu hrozí trest odnětí svobody ve výši maximálně 21 let, ale díky možnosti uložit mu poté tzv. "opatření" (forvaring), které lze opakovaně prodlužovat, je možné, že již z vězení nevyjde.
>>>[celý text článku.] 25.7.2011 12:45

Je nejlepší, když je tak malý?

Jakkoliv v jistých případech to nemusí být právě výhoda, je jisté, že tohle pravidlo platí v případě mobilních telefonů, zvláště pak v kategorii těch "chytrých".
>>> [celý text článku.] 22.7.2011 14:45

Dodávky ruského plynu budou od roku 2013 bez problémů?

Německo dokončilo výstavbu plynovodu Opal, kterým má v budoucnu proudit tato strategická surovina z Baltického moře i do Česka, až dobuduje návazný plynovod Gazela vedoucí po území České republiky.
>>> [celý text článku.] 20.7.2011 11:45

Aplikace Google Desktop se vám může hodit.

Je to docela užitečný nástroj pro fulltextové vyhledávání souborů na vašem pevném disku zejména tehdy, pokud na něm máte takový zmatek, že nemůžete nic najít.
>>> [celý text článku.] 19.7.2011 11:30

Georgia O'Keeffeová - TV film.

Nenechte si ujít zajímavý film z produkce City Entertainment a Sony Pictures Television! V tomto životopisném filmu režiséra Boba Balabana představuje Joan Allenová uznávanou americkou malířku Gergii O'Keefeovou.
>>> [celý text článku.] 18.7.2011 10:40

Letem internetovým světem.

Opilý asociál, utopený bezdomovec, střelbou proti hluku a život v opravdovém přátelství a lásce.
>>> [celý text článku.] 15.7.2011 10:30

Bude Evropa brzy společenstvím analfabetů?

V Evropě téměř každý pátý patnáctiletý člověk (19,6 %) neumí číst natolik, aby byl schopen porozumět psanému textu. Ukazují to data zveřejněná ve studii Evropské komise.
>>> [celý text článku.] 14.7.2011 12:35

Máte nějaký problém s W7 na notebooku?

Zkuste si zavolat do firmy Servis PC Brno - Spraveno.cz na číslo 608 707 841. Pokud dokážete přesně specifikovat otázku, je nanejvýš pravděpodobné, že dostanete i kvalifikovanou odpověď.
>>> [celý text článku.] 13.7.2011 11:15

Abychom byli i k hasičům spravedliví.

Jak jsem včera slíbil, dnes si můžete přečíst dopis od čtenáře J.C. který svolil po jistém skromném váhání k jeho otištění. Velice pěkně a přehledně vysvětluje to, co většina z nás - pokud nejsme hasiči - neví a často vidí stejně jako já poněkud zkresleně.
>>> [celý text článku.] 12.7.2011 10:55

Abychom byli ke kočkám spravedliví.

Netušil jsem, že můj minulý článek o hasičích a kočkách vyvolá takovou odezvu u přátel koček. V zájmu koček si se souhlasem autora proto dovoluji nabídnout milý dopis čtenáře J.R., který má na rozdíl ode mne mnohem větší zkušenosti s kočkami a s uveřejněním svého dopisu souhlasil.
>>> [celý text článku.] 11.7.2011 10:15

Hasiči tu jsou i pro kočky.

Dne 5. července 2011 v 21:03, oznámila občanka uvázlé kotě v koruně stromu v obci Líšťany. Po konzultaci s OPIS (Operační a informační středisko) na místo vyjela jednotka SDH Líšťany s DA Avia D90L 1+1.
>>> [celý text článku.] 8.7.2011 9:00

Jak utrácet peníze z evropských fondů.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy připravuje projekt Systém inkluzívního vzdělávání v ČR, který má pomoci řešit problémy dětí se sociálním i zdravotním znevýhodněním.
>>> [celý text článku.] 7.7.2011 9:50

Člověk v tísni pomáhá Afgháncům.

Vlastní ovčí mléko a vlna, med, vajíčka. Do afghánské provincie Balch přináší Člověk v tísni od roku 2008 nové zdroje příjmů a netradiční plodiny a zlepšuje tak nelehké životní podmínky lidí, žijících v odlehlé horské oblasti.
>>> [celý text článku.] 1.7.2011 9:50