Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 485 - 1.8.2011 - 31.8.2011Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Nepatříte náhodou i vy mezi extremisty?

Ministerstvo vnitra využívá ve své koncepční činnosti tuto pracovní definici: Pojmem extremismus jsou označovány vyhraněné ideologické postoje, které vybočují z ústavních, zákonných norem, vyznačují se prvky netolerance, a útočí proti základním demokratickým ústavním principům, jak jsou definovány v českém ústavním pořádku... Správné je tedy naplivat na český jazyk a pohrdat českým státem i českou korunou. To se zdá být tou jedinou správnou "evropskou" ideologií pro třetí tisíciletí i obnovenou Třetí říši.
>>> [celý text článku.] 31.8.2011 14:45

Komediální představení zvané Bátoriáda pokračuje.

Knížecí přání je třeba plnit: ministr školství Josef Dobeš proto odvolá zítra z funkce šéfa personálního odboru na ministerstvu Ladislava Bátoru. Dohodl se na tom s předsedou TOP 09 Karlem Schwarzenbergem. Dobeš ale novinářům prozradil, že se Bátora stane zástupcem ředitele jeho kanceláře.
>>> [celý text článku.] 30.8.2011 11:45

Jiří Pehe říká: svět potřebuje světovládu.

Jeho názory jsou respektovány i zavrhovány. Přesto je nelze pominout a tak se dnes podíváme na to, jak vidí Jiří Pehe budoucnost světa. Tvrdí totiž, že svět potřebuje jednu společnou světovládu, tedy pokud jí už svět dávno nemá a neví o tom.
>>> [celý text článku.] 29.8.2011 10:50

Právo šaríja v boji proti drogám a prostituci.

Islámští aktivisté zahájili plakátovou kampaň s cílem vytvořit v řadě oblastí ve Velké Británii zvláštní muslimské zóny, ve kterých bude platit právo šaría. Obyvatelé těchto zón jsou informováni plakáty, na kterých stojí: "Vstupujete do šaría kontrolovaného pásma - prosazují se zde islámská pravidla".
>>> [celý text článku.] 26.8.2011 10:55

Bátoriáda nekončí, započal hon.

Bojovníci proti Bátorovi se sešli na stránkách www.nebatorovi.cz. Připomíná to petice angažovaných pracujících a pracující inteligence z dob komunistického režimu.
>>> [celý text článku.] 25.8.2011 10:35

Parlamentní listy jsou sídlo rasistů!

Vážení čtenáři. Takhle to nemůžeme nechat, skončí to pouličními boji. Autoři semknutí kolem pochybných ultrapravicových Parlamentních listů neustále štvou proti Romům.
>>> [celý text článku.] 24.8.2011 10:35

Hrozí opět romský exodus do Velké Británie?

"Všechny nás vyhoděj na ulici," křičí romští obyvatelé z kontejnerových ubytoven na okraji Vsetína. V očích jim jiskří nenávist. Radnice chce totiž ty, co nezaplatí dluhy, do konce roku vypoklonkovat na ulici. Ostatní obyvatelé města jí drží palce, neboť romské sousedy nemohou kvůli zneužívání sociálních dávek a takzvanému "cigánění" ani cítit.
>>> [celý text článku.] 23.8.2011 13:15

Cestujete do nebezpečných zemí? Zaregistrujte se!

Projekt Ministerstva zahraničí nazvaný Dobrovolná registrace občanů České republiky při cestách do zahraničí (DROZD) umožňuje účinně organizovat pomoc českým občanům, kteří poskytnou na dobrovolném základě informace o svém plánovaném pobytu v zahraničí.
>>> [celý text článku.] 22.8.2011 12:05

Bitva klausovců a havlistů pokračuje.

Těžko říci, zda je to válka mezi liberály a konzervativci, mezi unionisty a nacionalisty, mezi multikulturalisty a xenofoby. Střet dvou koaličních stran ohledně setrvání Ladislava Bátory ve funkci personálního šéfa ministerstva školství ve své malichernosti vyvolává dojem, že se úředník stal pouhou ve skutečnosti nedůležitou figurkou ve hře politiků o další směřování ekonomockých reforem.
>>> [celý text článku.] 19.8.2011 12:05

Česká "bátoriáda" aneb další případ diktatury politické korektnosti.

Včerejší televizní diskuze Petra Gazdíka, šéfa poslaneckého klubu TOP09 a Víta Bárty, předsedy poslaneckého klubu Věcí veřejných byla veskrze zábavnou podívanou. "Státní úředník si nic takového nemůže dovolit," potvrdil Gazdík to, co říká i zbytek strany o ostrých slovech šéfa personalistiky na ministerstvu školství Ladislava Bátory namířená proti předsedovi TOP 09 Karlu Schwarzenbergovi.
>>> [celý text článku.] 18.8.2011 10:35

Prodejci registračních pokladen a řetězce opět lobují.

Opětovnou povinnost zavést registrační pokladny navrhl po úterním jednání tripartity Svaz obchodu a cestovního ruchu České republiky. "Na předsednictví tripartity jsem se dohodli na procesním postupu, že obnovíme činnost pracovní skupiny pro vnitřní trh, která se tímto návrhem bude zabývat," uvedl po jednání k problematice registračních pokladen ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09).
>>> [celý text článku.] 17.8.2011 12:25

Knihy na internetu.

Přesně tak se jmenuje e-shop, kde můžete nabídnout do prodeje celou knihovnu po dědečkovi nebo si naopak koupit antikvární výtisk knihy, kterou už dlouho sháníte, případně zde můžete vystavit poptávku a doufat, že si jí někdo všimne a chybějící kousek do vaší sbírky knih vám prodá.
>>> [celý text článku.] 16.8.2011 11:45

Co se vlastně v té Británii stalo?

Zkusme se podívat, co o "sociálních bouřích", o rabování, podpalování aut a budov píší různé prameny. Za jeden z nejlepších považuji v této chvíli celkem logicky Čulíkovy Britské listy:
>>> [celý text článku.] 15.8.2011 11:45

Navštivte Kolštejn!

Dnes musím splnit slib, který, který jsem si dal v okamžiku, když jsem zjistil, že mám v baťohu klíče od hotelového pokoje, které jsem zapomněl v pondělí odevzdat v recepci...
>>> [celý text článku.] 12.8.2011 10:55

Uhde nám naši televizi ohlídá.

Novým předsedou Rady České televize její členové na další dva roky zvolili komunistického básníka a spisovatele, stranou zavrženého dramatika, disidenta a kapitalistického bývalého ministra kultury Milana Uhdeho.
>>> [celý text článku.] 11.8.2011 12:20

Dnes žádné výtržnosti ani demonstrace.

Naše televizní stanice vám jistě dodávají dostatečné množství dramatických zpráv o hořících britských městech a k tomu se jen těžko dá něco dodat. Dnes mám pro vás praktickou radu, jak využít interní pevný disk, který vám podobně jako mě zbyl po likvidaci poněkud obstarožního desktopu.
>>> [celý text článku.] 10.8.2011 15:20

Lumpenproletariát řádí v Británii.

Násilí v anglických městech pokračuje. Nejnovější noční scény plné násilí zažil Croydon. Noc předtím hořely domy v londýnské přistěhovalecké čtvrti Tottenham - to vše v reakci na incident, kdy tu policie v přestřelce za nejasných okolností zabila devětadvacetiletého muže.
>>> [celý text článku.] 9.8.2011 12:15

Zadluženost USA dosáhla nebezpečné hranice.

Spojené státy poprvé v historii přišly o své místo mezi státy světa s nejvyšším ratingem "AAA". Ratingová agentura Standard & Poor´s ho totiž v pátek pro USA, po výrazném poklesu celosvětových burz, snížila na hodnotu AA+.
>>> [celý text článku.] 8.8.2011 8:25

Brusel nás nabádá ke zvýšené péči o integraci Romů.

Včera se senát nedostal k ratifikaci dodatku lisabonské smlouvy o výpomoci krachujícím státům EU, věnoval se ale velice důležitým tématům jako je záchrana kůrovců šumavských, ochrana městského ptactva před hlučnými koncerty, peticí za záchranu a zachování populace kamzíka horského v pohoří Hrubého Jeseníku, vášnivě se jednalo i o tom, jak zachovat v omezeném rozsahu reklamu na ČT. Na pořadu dne bylo také stanovisko ke Sdělení Komise Evropskému parlamentu, Radě, Evropskému hospodářskému a sociálnímu výboru a Výboru regionů definující Rámec EU pro vnitrostátní strategie integrace Romů do roku 2020.
>>> [celý text článku.] 5.8.2011 12:45

Jako za totality: o nás bez nás.

Bankovní daň připravovaná v Bruselu jako berlička pro záchranu Řecka a dalších krachujících ekonomik v EU je naprosté nic proti v tichosti připravované ratifikaci změny lisabonské smlouvy.
>>> [celý text článku.] 4.8.2011 10:30

Ilegální přívěsný vozík za kolo.

Ano, pokud jedete na pozemní komunikaci včetně cyklostezek s kolem a máte připojený vozík pro vaše dítě či dokonce dvě děti, nemáte pro toto konání oporu v zákoně.
>>> [celý text článku.] 3.8.2011 11:30

Hodnotí WebRep vaše stránky objektivně?

Autoři antiviru avast! se pustili do vytváření vlastní sociální síťe. AVAST Software ve své nové verzi 6.0 uvedl do provozu systém sledující celkovou reputaci webových stránek obsažených v jedné doméně.
>>> [celý text článku.] 2.8.2011 14:05

Podvody a viry na internetu a jak smazat disk.

Internetem se šíří nový fenomén jménem GSM Locator. Služba slibuje vypátrání jakéhokoli mobilního telefonu během pár vteřin podle telefonního čísla. Vše vypadá vcelku reálně, avšak do chvíle, kdy se o službu začnete blíže zajímat. Pak zjistíte, že je to čistý podvod.
>>> [celý text článku.] 1.8.2011 10:00