Vybrané články s komentáři na iDNES
   ISSN 1801-2310
Google PageRank
Pamětník
počátků
dějin
počítačů
a internetu
komentuje
A H A S W E B O V Y N O V I N Y
nejméně
jednou
týdně
aktuální
události
kolem nás
Stáhněte si program zdarma!
*  AHASWEBOVY NOVINY číslo 486 - 1.9.2011 - 30.9.2011Dnes je 
HOME MINULÉ ČÍSLO ARCHIV GALERIE VYKOPÁVKY OBLÍBENÉ  TEXT MIRROR RSS
  
>NAPIŠTE AHASWEBOVI
 Select language for translation
Sníh - Jízdní řády - Zpoždění - MHD Praha - Mapy - Telefony - TV program - Kina - Radiožurnál
D1 - Uzavírky silnic -  Dopravní nehody - Levný benzin - Počasí v ČR - Světové počasí
Tabulky -  Jména - PSČ - Kurzy - EURO - Konzuláty - Ruzyňské letiště - Cestování - Balík ČP
Slovník - SMS T-Mobile - SMS Vodafone - SMS Telefónica - Obch.rejstřík - Registr živnostníků - Kalkulačka
Google Klasika/cesky jazz/pop Dobirka,VISA-E/Mastercard,AmericanEx-nizke ceny,postou!
Sponzor Ahaswebovych novin.
Vážení čtenáři, pokud bych se snad v příštích všedních dnech neozval s dalšími články, pak jsem buď zešílel, případně byl zatčen pro pomluvu, nebo jsem tak nemocen, že neudržím v ruce ani myš. Váš Jan Bílek, autor všeho.

Také jste nezaplatili zálohu za elektřinu?

Minulý týden jsme se s ženou hádali, kdo zašantročil složenku na zaplacení zálohy na elektřinu z naší chaty poté, co přišla upomínka.
>>> [celý text článku.] 30.9.2011 10:45

Barroso přednesl zprávu "O stavu Unie".

Jeho včerejší projev v Evropském parlamentu stojí za přečtení celý, přesto si dovolím z něj citovat některé pasáže, aniž bych je komentoval, jen jsem občas něco podtrhnul.
>>> [celý text článku.] 29.9.2011 11:15

Kdo vládne v Evropě?

Otázka zní možná spíše "Kdo ovládne Evropskou unii?" Odpověď je jednoduchá: Německo. Sice ještě nedrží v rukou otěže Evropy dostatečně pevně, ale brzy se to zlepší. Německá kancléřka Merkelová vyzvala ke změně Lisabonské smlouvy o EU a to tak, aby mohla Evropská komise zasahovat do finančních rozpočtů národních států EU.
>>> [celý text článku.] 28.9.2011 11:15

To byla ale pěkná prasárna!

V souvislosti s neustálou snahou vlády ušetřit kde se dá a zejména "škrtáním" ministra financí Kalouska působí jako výsměch občanům zpráva, že ministerstvo zdravotnictví do konce roku spálí zbylé vakcíny proti prasečí chřipce.
>>> [celý text článku.] 27.9.2011 11:15

Úspěšný "rozvíjející se" ministr financí Kalousek.

Obdivovaný, milovaný i nenáviděný a proklínaný Miroslav Kalousek již podruhé získal titul Ministr financí roku pro rozvíjející se země Evropy, který udílí americký časopis Emerging Markets.
>>> [celý text článku.] 26.9.2011 11:15

Bývalý komunista v čele veřejnoprávní České televize.

...Podle Lidových novin nový generální ředitel ČT Petr Dvořák zalhal krátce po svém zvolení v pořadu České televize o své minulosti. Popřel totiž, že byl členem KSČ, o čemž však svědčí údaje z Národního archivu.
>>> [celý text článku.] 23.9.2011 11:05

Nakreslete si svůj nový byt!

Pokud se chystáte provádět přestavbu bytu či domu, výměnu vnitřního vybavení nebo zásadní změny v uspořádání zahrady, může se vám hodit program Autodesk Homestyler. Je to bezplatná webová aplikace pro návrh interiéru s velmi jednoduchým ovládáním.
>>> [celý text článku.] 22.9.2011 11:15

Olovo se smí používat jen při střelbě do lidí.

Myslivci nesmí od letošní lovecké sezóny lovit vodní ptactvo olověnými broky, které jsou podle ochránců přírody jedovaté.
>>> [celý text článku.] 21.9.2011 10:55

Automatické zálohování při ukončení Windows.

Pokud pracujete na některém úkolu a pohybujete se po různých pracovištích, je nutné mít příslušná data na přenosném flash disku. V takovém případě byste ale měli myslet na zadní kolečka a provádět pravidelně zálohování takových dat na pevný disk nebo na síťový server.
>>> [celý text článku.] 20.9.2011 09:40

Ani Drábek nezná zákony.

Z dnešního tisku: Ministr Drábek zamířil na Šluknovsko, aby starostům mohl popsat některá tvrdší opatření, z nichž některá v případě schválení Parlamentem vstoupí v účinnost už od nového roku. Jedná se například o podmínění výplaty sociálních dávek docházkou dětí do školy nebo podmínění výplaty sociálních dávek participací na veřejné službě nebo veřejných pracích.
>>> [celý text článku.] 19.9.2011 11:20

Letem internetovým světem.

Rakouská národní hymna má lépe odrážet rovnoprávnost žen a mužů. Island chce důsledně bojovat proti kouření. Majitel malé restaurace nedaleko Pittsburghu zakázal vstup dětem mladším šesti let, protože podle něj příliš rušily další hosty.
>>> [celý text článku.] 16.9.2011 10:40

Polovičaté řešení vzdělávání romských dětí.

Vláda ve snaze řešit problémy sociálního vyloučení zejména v romských komunitách bude zvažovat "zavedení povinného absolvování alespoň roku v mateřské škole pro vstup na základní školu. Mateřské školy nedokáže plně nahradit přípravný ročník."
>>> [celý text článku.] 15.9.2011 10:20

Dobíjíte si u O2?

Pokud máte od O2 Telefónica dobíjecí simkartu, dostáváte po jednorázovém dobití více než 200 korun SMS zprávu s kódem pro lov na kachničky na stránkách Odměna za dobití. Formou "zábavného" lovu si náhodně ulovíte výhru a můžete si vybrat ze tří nabízených slev. Ty ale často vůbec neodpovídají vašim potřebám, málokdy se vám povede vyhrát například volání o víkendu zdarma.
>>> [celý text článku.] 14.9.2011 14:00

Budete používat DNS servery Googlu?

Možná to někteří z vás netušíte, ale bez DNS serverů byste si na internetu nemohli brouzdat. Zjednodušeně řečeno, každý počítač či doména má na internetu svou vlastní unikátní IP adresu v číselném formátu (například www.ihned.cz má IP adresu 81.95.101.9) a pamatovat si adresu každého počítače/domény, který navštívíte, nebo chcete navštívit je poněkud neúnosné.
>>> [celý text článku.] 13.9.2011 10:10

Letem internetovým světem.

Střílet a střílet, to je jediná rada, která může vyřešit celostátní přemnožení divočáků... Hrozí Kanadě islamizace vinou multikulturalismu?... Největším zdrojem korupce politiků jsou posty v Bruselu.
>>> [celý text článku.] 12.9.2011 10:20

Je Kaddáfí šílený?

"Osobně jsem ho měl za komického klauna. Vlastně celý svět ho měl za podivínského šaška. A celý svět se mýlil. Ukázalo se, že to je šílený zločinec," konstatoval v březnu 2011 bývalý český prezident Havel.
>>> [celý text článku.] 9.9.2011 12:40

Evropská komise odebere další práva členským státům EU.

Evropská komise připravuje reformu, podle které o dočasných hraničních kontrolách v rámci schengenského prostoru už nebudou moci rozhodovat jednotlivé členské státy.
>>> [celý text článku.] 8.9.2011 13:10

Jaká byla letos úroda?

Pro pana F.V., který postrádá informace o mých pěstitelských úspěších na zahradě, uvádím: úroda cuket na mých visutých zahradách byla standardně úspěšná, stejně tak i rajčata ve skleníku. Ta pocházela letos z divokého výsevu z loňska, kdy na jaře neplánovaně jako první "plevel" vyrašila rajčata zapomenutá při lońské sklizni v půdě.
>>> [celý text článku.] 7.9.2011 11:00

Jaká je naše státní a tedy i národní idea?

Do dnešního dne jsem opravdu velice tápal, kdykoliv jsem pomyslel na to, jakou politickou a společenskou ideu vyznávat, abych náhodou nevybočil. Teď už ale vím, jakou to společnost budujeme a na jakých ideologických základech.
>>> [celý text článku.] 6.9.2011 10:55

Hrdě prohlašuji, že jsem etnický Čech z Prahy.

Možná by bylo vhodné, abyste do svého životopisu uváděli kromě jiného podle amerického vzoru i to, zda jste čechočech (etnický Čech žijící trvale v Česku hovořící česky), moravočech (etnický Moravan žijící trvale v Česku hovořící česky), slezočech (etnický Slezan žijící trvale v Česku hovořící česky)...
>>> [celý text článku.] 5.9.2011 08:45

Komunisté se chystají do vlády.

Už od roku 2006 se KSČM otevřeně připravuje na vstup do vlády, dnes pod heslem "Tato vláda ztratila právo vést zemi!" Mezi členy tzv.stínové vlády stojí za pozornost Zdeněk Maršíček, stínový ministr vnitra KSČM.
>>> [celý text článku.] 2.9.2011 10:45

Pěstounská péče místo kojeneckých ústavů?

Podle plánu ministerstva práce a sociálních věcí, který představil ministr Drábek, bude do roku 2013 zrušeno všech stávajících 34 kojeneckých ústavů. Cílem této reformy je dětem poskytnout individuální péči v rodinném prostředí.
>>> [celý text článku.] 1.9.2011 10:35