Klausovy zločinné intriky proti Unii.

Podle prezidenta by nynější krize eurozóny neměla znamenat, že dojde ke snížení podpory pro turecké členství v EU. Alespoň z jeho strany tomu tak není. "Česká republika je zřetelným a jasným podporovatelem vstupu Turecké republiky do Evropské unie," řekl Klaus po jednání se svým tureckým protějškem Abdullahem Gülem. Z Klausova projevu proneseného v Ankaře 14. 2. 2012: "Při našich setkáních, vážený pane prezidente, je stálým tématem členství Turecka v Evropské unii. Půl století je Turecko trpělivým čekatelem členství a čas od času toto téma a tato skutečnost budí vášně střídavě ve Vaší zemi či v některých evropských zemích, nebo spíše u některých politiků, kteří nemají zájem o rozšiřování Evropské unie.

Toho, že členy EU dosud nejste, asi nemusíte litovat. V situaci, kdy Váš dynamický růst a všestranný společenský rozvoj ostře kontrastuje s krizí zmítanými členy eurozóny, je evidentní, že úspěšný model rozvoje nespočívá ve společné měně, ve stále se rozšiřujícím objemu dotací, v zesilování regulací, ale ani v nadnárodní centralizaci hospodářské politiky.

Nevím, je-li pro Vás Evropská unie i dnes atraktivním cílem. Chci však zdůraznit, že Česká republika by si z hlediska vlastních zájmů Vaše členství v Evropské unii přála. Vstup tak velké, lidnaté, hospodářsky silné a především dynamické země by mohl změnit dnešní atmosféru v Evropské unii a mohl by přispět ke změně jejího dosavadního směřování, které vedlo k dnešní krizi, stagnaci a napětí. V každém případě si přejeme, aby Turecko pro naši zemi zůstalo prioritním ekonomickým a politickým partnerem a spojencem.

Tolik autentická slova našeho milého prezidenta, kterého někteří němečtí politici v čele s madam Merkel a zejména novináři obvinili z toho, že se přimlouvá za přijetí Turecka do Eu nikoliv proto, aby tak udělal pro Turecko něco dobrého. Nikoliv, Klaus chce podle Die Welt jednoduše zvětšit problémy, které teď EU má. Podle listu se český prezident domnívá, že členství Turecka v EU mocně otřese základy Evropy, a chce tak Evropskou unii "podtunelovat".

Kancléřka Merkel, která je známá svým negativním postojem ke vstupu Turecka do EU loni při návštěvě tureckého prezidenta Abdulah Gule do Německa prohlásila: "Nechceme, aby bylo uskutečněno plné členství pro Turecko, ale také nechceme, abychom ztratili Turecko jako důležitou země." Měla tím na mysli, "...abychom neztratili Turecko jako odbytiště německých výrobků všeho druhu".

"Známe přístup pana prezidenta Klause ohledně EU a našeho vstupu, proto mu v tomto smyslu velmi děkujeme," uvedl turecký prezident Abdullah Gül při Klausově návštěvě a připomněl, že Klaus je kritikem některých kroků EU. "A dnes vidíme, že měl ve svých názorech pravdu," dodal Gül.

Musíme tedy spolu s Němci konstatovat, že počínání Klause je nemístné, škodící Unii a zejména německému obchodu s Tureckem. S prezidentem dorazilo přes 60 českých podnikatelů. "Jede se mnou zatím v historii ČR největší podnikatelská delegace. Poprvé letíme dvěma, a ne jedním letadlem, a to ukazuje na náš velký zájem," uvedl Klaus. V rámci cesty byla podepsáno i řada několika smluv. Představitelé České exportní banky podepsali smlouvu o financování výstavby přístavní infrastruktury a obchodního centra v Istanbulu. "Pro nás je brzdou prostor, ve kterém se převážně pohybujeme, a tím je Evropa. 83 procent českého vývozu totiž směřuje do EU. Proto jsme sem přijeli, máme zájem diverzifikovat náš export. A Turecko považujeme za prioritního, naprosto strategického partnera," prohlásil prezident.

"Klaus vidí EU jako hrobaře českého státu a jeho národní suverenity. A není v České republice sám", konstatuje v závěru článku nazvaném emotivně "Václav Klaus will Europäische Union zerschlagen" Die Welt.

Měli bychom si proto jak národ uvědomit, že takové škůdce Evropské unie, jakým je Václav Klaus, je třeba politicky i občansky zničit a nedovolit jim, aby narušovali naši společnou cestu vedoucí neochvějně k velkému mnohonárodnímu státu - velmoci, která bude vládnout celé Evropě od Balkánu až po kanál La Manche a to bez prohnaných a zrádných Britů. Ať žije naše nerozborné přátelství s lidem Německa, ať žijí Spojené socialistické evropské státy, které budou rovnocenným partnerem USA. Es lebe Merkel, es lebe EU!
12.3.2012 15:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.