Stojí iPad 2 opravdu za těch 13 000,-Kč?

Na serveru TechRepublic.com se najdou zajímavé věci. Mezi ty atraktivní články patří i galerie fotografií dokumentující rozebírání zajímavých IT výrobků. Naposledy zde zveřejnili "pitvu" nejnovějšího modelu Apple iPad 2012 (Wi-Fi + 4G Verizon). Tato drahá kultovní věcička je tu rozebrána do posledního kousku a tak se ti z vás, kteří tento výkřik elektronické zábavy koupili nebo se k tomu chystají, mohou podívat pěkně dovnitř.

Po prohlédnutí galerie doporučuji článek známého guru jménem Radek Hulán nazvaný Má smysl si kupovat iPad?, ve kterém na tuto otázku odpovídá sám sobě slovy "Odpovědí na otázku v nadpisu je jasné NE. Nový i starý iPad je jednoznačně špatné zařízení - na prohlížení webu má malý 10" displej, špatně se na něm píší komentáře či články, špatně se na něm zkopíruje text do poznámek, špatně se pracuje s obrázky či videeem, špatně se synchronizuje s PC, komunikace a výměna dat mezi aplikacemi je špatná, nenahrajete do něj fotky z foťáku, email si na něm sice přečtete, ale už je opravdu velký problém na něj odpovědět, na editaci dokumentů zapomeňte, a těch pár matlacích her vás brzo omrzí." Svůj názor doplnil Hulán zřejmě v reakci na komentáře čtenářů dalším článkem Jaký tablet bych chtěl (když to není iPad)?

Nemohu k tomu dodat nic z vlastní zkušenosti, protože žádný iPad ani jiný pad si kupovat nebudu. Za tu cenu koupíte nadupaný notebook a nejsem takový boháč, abych utrácel za podobné "kultovní" pitomosti. Snad bych jen doplnil Hulána názorem, že si podobné hračičky kupují ti, kteří si potřebují podepřít svoje id a ego, jinak řečeno "vytáhnout se", "udělat si radost" nebo "udělat někomu radost" a to za každou cenu. Někteří jedinci jsou schopni za podobné hračky utratit poslední korunu, jiní se snaží pomocí chytrých supertelefonů a různých padů a hi-tech gadgets zapůsobit na své obchodní partnery či zákazníky. Vy ještě nemáte Spy kameru? Takové hodinky by jistě zvedly vaše sebevědomí.

Máte-li ale v hlavě mozek a malé děti, dejte si pozor na hru, kterou bohužel děti mezi sebou hrají už od pradávna. Jmenuje se "kdo ho má většího". Tedy přesněji, kdo má "lepší", dražší mobil, tablet, hodinky nebo jinou pitomost. Účast v této hře může charakter vašeho potomka velice pokroutit a často takové "soutěže" vedou i k tragédiím.

No nic, s ohledem na prokazatelně zcela nejasný původ potravin v českých obchodech jdu teď do kůlny pro rýč a přidám letos o dva řádky českých brambor navíc. Počasí přeje tomuto dílu a čím dříve je do země strčím, tím dříve budou na talíři. Přeji krásný, i když poněkud zamračený den. Jaro tu ještě není, pamatujte na slova našich předků: březen, za kamna vlezem, duben, ještě tam budem.
19.3.2012 11:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.