Merkel dnes navštíví Čechy a Moravu.

Pět hodin stráví dnes v Praze německá kancléřka Angela Merkel. Jednat tu má hlavně o finanční situaci v EU a projednat i otázku kam s německou ekoelektřinou. Merkelová přiletí v jedenáct hodin dopoledne na pražské ruzyňské letiště, v zahradě úřadu vlády ji poté přivítá premiér Petr Nečas, který ji prý do české metropole pozval. Pokud jí chcete poděkovat za její evropskou proněmeckou politiku, můžete tak učinit buď na letišti Václava Havla nebo na Prašném mostě na Pražském hradě, kudy bude prý německá kancléřka projíždět. Suverenita (SBB) tam přiveze živé slepice a stovky vajec, aby tak její představitelé a příznivci vyjádřili dík kancléřce Merkelové za strmý nárůst ceny vajec v důsledku nejnovějších směrnic EU z oblasti zlepšování kvality života slepic.

Přál bych si být malou muškou při jejím jednání s našim milým zmateným premiérem, který bude nepochybně kancléřkou vypeskován za odmítavý postoj k finanční podpoře jistých evropských států - bankrotářů. Doufám, že ji vysvětlí, že ačkoliv má Praha a Česko díky Havlovi velice blízko k absurdnímu dramatu, přesto se nám jeví jako přehnané, abychom si jako naprostí bankrotáři půjčovali od německých bank peníze jen proto, abychom je půjčili těm státům EU, které jsou ještě větší bankrotáři než my. A také že nemáme zájem o přítomnost bruselských místodržících, kteří by kontrolovali naši fiskální politiku a schvalovali státní rozpočet před jeho přijetím v parlamentu.

Merkel je si ovšem vědoma, že u nás právě teď nevládnou její oblíbení socani, kteří by podesali cokoliv, co jejich předním politikům přinese teplá místa v bruselském aparátě poté, co zkrachují a skonči v domácí politice. Eurohujeři táhnoucí evropskou socanskou káru si budou muset počkat, až zmatený český národ opět zvolí podle hesla každý chvilku tahá pilku do svého čela socany společně s topíky, lidovci a zelenými. Pak se jistě Merkel podaří prosadit i zákaz výroby jaderné energie v Česku, které bude poté s nadšením odebírat německé energetické přebytky zalévající dosud chaoticky a neplánovaně německou a českou i polskou energetickou síť. Nebude třeba tuto skvělou ekoenergii prodávat na Balkán, rádi jí za zvýšené ekoceny koupíme u nás doma. Protože tak se mají chovat poslušní občané malého státu přiléhajícího ke svému velkému sousedovi. Vždyť co nám jiného zbývá: i Česká národní banka ukrývá své chabé finanční rezervy v německých bankách a v německých dluhopisech.

Měli bychom se konečně zbavit těch špatných vlastností, které nám vytýkal jiný kancléř: "Každý Čech je rozený nacionalista, který podřizuje svým zájmům všechny ostatní povinnosti. Nemylte se, čím víc se Čech ohýbá, tím je nebezpečnější." Dobré pro madam Merkel je, že u známého českého nacionalisty Václava Klause se zdrží jen půl hodinky. Podle některých politologů již není náš prezident zcela při smyslech, zejména pokud jde o Evropskou unii. Snad se na tu půlhodinku ovládne. Gott mit uns!
3.4.2012 10:30 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.