Kalousek má stažený zadek.

A to dosti, neboť v obavách, že policie rozšíří obžalobu Vlasty Parkanové i o jeho osobu a další ministry, nelenil a natočil pod hlavičkou ministerstva financí video o tom, jak nesmyslná je obžaloba Parkanové z toho, že okradla státní pokladnu o stamiliony korun při nákupu letadel CASA ze Španělska. Policie obviňuje Parkanovou z toho, že nakoupila předražená letadla místo toho, aby žádala po dodavateli "cenu obvyklou".

Ministr financí Kalousek v tomto videu mimo jiné říká: "Obvyklou cenu v případě speciální techniky, jako je vojenská technika pro zajištění obrany a bezpečnosti státu, nelze stanovit. Nelze ani předložit znalecký posudek na stanovení ceny obvyklé. Ocenění znalcem by bylo pouze jeho vlastním názorem. Píše se v materiálu, který schválil ministr financí Sobotka, a já s tímto názorem plně souhlasím. Oba dva ministři financí, dá se říct napříč politickým spektrem, jsou přesvědčeni, že policie nemůže mít v ruce znalecký posudek, pouze subjektivní názor znalce. Tudíž z toho vůbec nelze vyvozovat, že došlo k nějaké škodě, to zaprvé, a zadruhé že je nesmyslné vůbec znalecký posudek na vojenskou techniku požadovat." Opravdu pozoruhodný názor státního představitele, který tak v podstatě veřejnosti říká: ruce pryč od politiků a od jejich politických rozhodnutí. Komu se to nelíbí, ať nám prdel políbí.

Kalousek se tak pokouší ovlivnit nejen policii, ale i soud tak, aby zapoměli na jakékoliv obviňování českých politiků z dojednávání úmyslně předražovaných dodávek vojenské techniky. Nepochybně a právem se totiž domnívá, že by mohl i on sám dostat před soud jako spoluviník nejen tohoto posledního z mnoha "neobvyklých" obchodů. Kalouskovo video najdete na YouTube v kanálu Ministerstva financí.

Na závěr jedna špatná zpráva: díky utrácení za podobné státní zakázky státní dluh České republiky se od počátku roku do konce března zvýšil o téměř 114 miliard korun na 1,613 bilionu korun. Údaje z počátku dubna potvrdilo ministerstvo financí. Na každého Čecha tak připadá dluh téměř 154.000 korun. A k dnešnímu dni je to ještě víc a pořád veřejný dluh roste. Státní dluh tvoří dluhy vlády a vzniká především hromaděním schodků státního rozpočtu. Financován je pokladničními poukázkami, státními dluhopisy, přímými půjčkami nebo například půjčkami od Evropské investiční banky.
18.6.2012 12:40 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.