Rath po vzoru A.H. píše ve vězení svůj Mein Kampf.

Ve své nejnovější kapitole svých zápisků z vězení hledá odpověď na otázku "Jak zajistit, aby co nejvíce peněz končilo v hodnotách trvalého charakteru?
Předně je potřeba dát více peněz lidem - do platů a důchodů - a chytře je ekonomicky motivovat, aby investovali do růstu kvality svého bydlení a to včetně ekologičnosti a estetičnosti a také aby investovali s ohledem na šetrnost k životnímu prostředí.
Dále se musí tlačit na firmy a daňově zvýhodňovat výrobky s dlouhou životností. Pračka musí vydržet alespoň 15 let, plynový kotel 25 let a ideální by bylo, kdyby auto vydrželo 20 let. Zní to jako pohádka? Jistě, ale dnešní materiály a technologie to umožňují, tak proč nezačít tlačit na výrobce? Prvním krokem je prodloužení záručních lhůt na minimum 5 let. U výrobků s 10letou lhůtou bychom pak mohli mít třeba jen 10% DPH.
" (Pramen).

To jsou docela zajímavé rady pro budoucí vládce této země, kterými se nejspíše stanou Rathovy bývalí soudruzi v boji za lepší zítřek. V každém případě je zajímavé, jak vězení působí blahodárně na rozvoj duševních aktivit. Ostatně nejen A.H. ale i Václav Havel nejraději psal ve vězení. Je tam klid, pravidelný životní rytmus a žádný sex. Kvalitní myšlení podporuje i skromná strava a pravidelné procházky na čerstvém vzduchu. Je proto jen žádoucí, aby se více našich politických velikánů dostalo do vězení, kde by si mohli doplnit vzdělání a hlavně by nám mohli dopisy z vězení radit, co si máme počít bez nich. Protože právě dobrých rad pro život není nikdy dost.
24.7.2012 12:15 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.