Křeček musí být vyhozen!

Stanislav Křeček, zástupce ombudsmanky pro lidská práva ve svém kontroverzním vyjádření v Lidových novinách uvedl, že situaci nelze vidět černobíle. Což mi přímo vzal z huby. Násilí v metropoli Ukrajiny si dovolil totiž relativizovat. "Násilí může vláda zabránit jen násilím. Když na barikádách demonstranti střílejí, musí totéž dělat i ti, co chtějí střílení zastavit." napsal mimo jiné. Jeho nadřízená, ombudsmanka Anna Šabatová, ho v rekaci na takové vyjádření vyzvala, aby dbal pověsti svého úřadu: "Požádala jsem i svého zástupce, aby se rovněž zdržel vyjádření, která by mohla snižovat vážnost instituce veřejného ochránce práv." Anna Šabatová v rozhovoru pro ČT uvedla, že situace v zahraničí nesouvisí s výkonem funkce veřejného ochránce práv, proto prý Křečka žádala, aby se k nim nevyjadřoval. "Domnívám se, že veřejný ochránce práv by se neměl vyjadřovat k dění jinde ve světě. Jen jsem ho požádala, nic jiného udělat nemohu," prohlásila. Se stanoviskem svého podřízeného odmítla polemizovat právě s odvoláním na to, že hodnotit dění v jiné zemi jí nepřísluší.

Pan Křeček si zřejmě neuvědomil, že lidská práva včetně svobody projevu platí jen pro toho, kdo má na ně povolení. Madam Šabatová mu objasnila, že udělá lépe, když bude držet hubu a bude se starat výhradně jen o český bahňák. Nemůže se přece každý pitomec vyjadřovat byť jen na "sociální síti" k vnitropolitické situaci někde ve světě. Doporučoval bych mu, aby si raději zrušil svůj profil na tom připitomělém Facebooku. Jeho "face" nebude nijak poškozena. Lepší platformu na své soukromé názory určitě najde někde jinde na domácí scéně. Vždyť má na to dokonce dva blogy :http://krecek.blog.idnes.cz/ a http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/stanislav-krecek.php.

Na druhou stranu se mu ale nedivím, že si ten poprask kolem svého svobodného názoru na věc užívá. A někteří komentátoři, snad i jeho "přátelé" mu dávají za pravdu: Pane Křečku, v mnoha věcech s vámi nesouhlasím a souhlasit nebudu. Ale ohledně toho, co se nyní děje na Ukrajině se shodneme. A to v tom, že zde není situace černobílá a nejsou zde jen svatí demonstranti a zlí policajti. To, co se dnes děje na Ukrajině je důsledkem naprosto neadekvátních a nekompetentních zásahů EU do vnitřních věcí Ukrajiny a její podpory násilnických protivládních demonstrantů, jejichž chce EU využít k násilné změně vlády a politické orientace Ukrajiny. Jen jsem velmi zvědavý co by tito lidé co tak chrání na policisty střílející a vše ničící demonstranty dělali, kdyby jim obdobný radikálně naladěný dav podpaloval jejich úřadovny v Bruselu a ve Štrasburku pod jejich pozadími a hrozilo jim že budou zlynčováni a skončí na lucernách. Také by tak odsuzovali případné ostré nasazení policie, která by jim chránila krky? Je vidět, že nynější politici z EU a i hodně vašich spolustraníků jako ten kus kleštěného skotu Zaorálek, absolutně nemají jakýkoliv smysl pro realitu a žijí naprosto odtržení od reality. A jak pak vláda takových idiotů může dopadnou, to dnes vidíme ve většině Evropy. Co ta tak soudruhem Zaorálkem vychvalovaná EU chce Ukrajině nabídnout? Snad takovou míru zadluženosti a nezaměstnanosti jakou mají Řecko a nebo Španělsko? No, to by si Ukrajina tedy pomohla. Ale pokud na Ukrajině dojde díky politikům EU a to i těm šaškům Sobotkovi a Zaorálkovi k občanské válce anebo k dalším násilnostem, tak Evropu zaplaví miliony uprchlíků a to jsem zvědavý, co by s tím pak soudruh Zaorálek dělal.

Nebo tento názor: Vážený pane Křeček. Vážím si Vás za Váš nestranný názor. Nevěřím, že by takových zvěrstev byli schopni normální občané a divím se policii, že nezasáhli ostřeji už dřív. Neumím si představit, že by třeba před Bílým domem takhle "demonstranti" řádili a policie okamžitě rázně nezasáhla. Vždyť zastřelili omylem i ženu. Škoda, že člověk tak nepoplatný názorům křiklounů a populistů nebyl zvolen za veřejného ochránce lidských práv.

Jiní občané si ale myslí, že Paní Ombudsmanka by měla navrhnout odvolání svého zástupce. Občany nemůže zastupovat člověk s extrémistickými názory, s názory, které podporují diktátorského prezidenta Janukovyče, který svůj mandát před občany obhajuje tím, že vůči nim posílá policii, armádu a odstřelovače. Prezident, který má na rukou krev svých občanů, který schvaluje mučení politických protivníků a demonstrantů, by měl být okamžitě postaven před mezinárodní soudní tribunál v Haagu.

Pravdoláskaři a eurohujeři se rozhodli bojovat také: sepsali supliku k paní ombudsmance s žádostí o odvolání pana Křečka: Vážená paní ombudsmanko, dovolte nám, abychom se ohradili vůči slovům Vašeho zástupce pana Stanislava Křečka v dnešním rozhovoru pro LN.

Jeho slova nás hluboce zasáhla a jako slova zastánce a ochránce lidských práv nás především velmi zarmoutila. Zdá se nám, že pan Křeček není dostatečně informován o skutečném dění na Ukrajině.

K autorství supliky se přihlásil jakýsi pan Nikola Schmidt zřejmě pod vlivem, tedy pod vlivem svého bojovného přítele soudruha Štětiny, který se vydal do Kyjeva bojovat na barikádách a který píše na svém profilu:
Ted jsem se v Kyjeve dozvedel, ze jsem na spolecne kandidatce TOP 09 a STAN do Evropskeho parlamentu na dobrem patem misťe. Abych do EP mohl postoupit, potrebuju asi tak patnact tisic preferencnich hlasu (krouzku). Tak jdem na to.
Tudy tedy vítr věje. Jak to výstižně tamtéž komentuje nějaký jeho nepřítel slovy Stetino,Stetino,celou dobu Te nebylo videt a najednou se bude bojovat o koryta v Bruselu tak jsi vylezl. sNic jineho nez dalsi parazit jakych ve vlade je plno !!!! Tak už víme, koho nemáme do toho zpropadeného europarlamentu volit.

Pro úplnost si připomeňme, proč se ukrajinská vláda rozhodla nepodepsat asociační smlouvu s EU, což vyvolalo právě probíhající boje se střelbou z obou stran. Tomáš Haas ve svém článku v Parlamentních listech vyjadřuje přesvědčení, že poslední Evropou nabízená verze dohody byla pro Ukrajinu nepřijatelná. Analytik zdůrazňuje, že Ukrajinci nedostali ani nějaký vzdálený příslib zrušení vízové povinnosti. Ukrajinské zboží prý mělo do neurčené doby zůstat mimo hranice EU, protože prý neodpovídá evropským standardům. Zato zboží z EU mělo mít okamžitý plný přístup na ukrajinský trh. Je jasné, že EU nemá zájem o ukrajinské potraviny a touží bytostně zaplavit ukrajinský trh průmyslovým šmejdem, pro který není v EU žádný odbyt. Přitom se žádné připojení Ukrajiny nepřipravuje. Je to stejná obehraná píseň jakou hrají "velkoevropané" už desítky let občanům Turecka. Více podrobností o "výhodnosti" smlouvy s EU čtěte zde.
22.02.2014 10:00 [Trvalá adresa tohoto článku.]

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.