Německý podraz?.

Merkel se zbláznila nebo jí někdo platí za rozložení EU? Prohlásila, že Německo přijme uprchlíky ze Sýrie. Dosavadní praxe české cizinecké policie zajišťovat všechny uprchlíky, kteří se ocitnou na našem územní nelegálně, tak od středy 2.9.2015 končí. Občané Sýrie, kteří mají být posláni do Maďarska, tak nebudou drženi v Bělé či jiných zařízeních stejného typu. Česko jim umožní cestu dále do Německa, které o ně projevilo zájem. Policisté je jen vyslechnou a nabídnou jim azyl v Česku. Pokud ho nepřijmou, tak budou muset do sedmi dní opustit zemi. Jejich cesta do Německa tak bude rychlejší. České dráhy počítají s vypravením mimořádných vlaků...

Komentář:Ono (Německo) je ve skutečnosti nechce. Ono je nechá k sobě natahat, tam jim dát azyl a pak je přerozdělovat do ostatních států. Už na Radě EU 14. září bude chtít spolu s Evropskou komisí povinné kvóty protlačit. Německo funguje tou svou politikou jako vábnička, pašerák a legalizátor imigrace do EU. A pak se jich chce zbavovat na úkor dalších zemí EU. (Diskutující na internetu).

Komentář:Německo bude chtít prosazovat kvóty a společné standardy pro přijímání azylantů a předpokládám, že země střední a východní Evropy budou proti. Projeví se to už teď v září, kdy bude Evropský parlament znovu jednat o kvótách, které už byly jednou zavrženy. (Petr Mach)

Rakouská ministryně vnitra Johanna Miklová-Leitnerová je pro zvýšení tlaku na země Evropské unie, které nesouhlasí se spravedlivým rozdělením uprchlíků. Omezila by jim i finanční pomoc. Prohlásila, že země, které odmítají uprchlíky, by měly mít omezeny evropské dotace.(Pramen).

Komentář:Angela Merkelová má za prvé velice silnou pozici, je ve funkci kancléřky už třetí volební období, za druhé má Německo zvláštní statut a zvláštní postavení, protože je tam jakýsi pocit kolektivní viny. Není třeba dnes vyjádřený, ale bezesporu tam existuje. Německo je v tom výjimkou, vedle toho, že je to dnes v Evropě nejbohatší stát. Souhlasím s tím, co dělá Merkelová.(Jiřina Šiklová).

Otázka zní: kdo za tuto naprosto nečekanou migrační vlnu může? Odpověď je jednoduchá: především všechny ty státy, které se "zasloužily" o pád režimů v Lybii, Iráku a Syrii.

>>> [Trvalá adresa tohoto článku.] 2.9.2015 22:00

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.