Bude dobyta pevnost Evropa?

Evropský parlament dnes velkou většinou hlasů podpořil návrh Evropské komise na přerozdělení 120 000 žadatelů o azyl z Řecka, Itálie a Maďarska. Schůze parlamentu EU byla svolaná s cílem získat odpověď na otázku "Co máme proboha dělat s těmi zatracenými uprchlíky-imigranty-ilegály-chudáky?". Připomeňme si v této souvislosti jednu pasáž z knihy pana Dauglase Adamse "Restaurant na konci vesmíru":

Kapitán smířlivě chrochtl:
„Rád bych zahájil pětisté sedmdesáté třetí zasedání kolonizačního výboru na Fintlwúdlvixu...“
Deset vteřin, napočítal v duchu Ford. Opět vyskočil.
„To je absurdní!“ rozčilil se. „Pětisté sedmdesáté třetí zasedání výboru a ještě jste nepřišli na to, jak rozdělat oheň!“
„Kdybyste se laskavě obtěžoval podívat na nástěnku, kde je vyvěšen pořad jednání...,“ zavřeštěla dívka se silným hlasem.
„Spíš skálu než nástěnku,“ chichotal se vesele holič.
„Aspoň někdo tu chápe,“ zamumlal Ford.
„... Zjistíte, že na programu je dnes mimo jiné zpráva podvýboru kadeřnické sekce pro vývoj ohně,“ dokončila dívka neochvějně.
„Ó... ach...,“ pronesl holič a nasadil připitomělý výraz po celé Galaxii obvykle chápaný jako ekvivalent fráze: „Hodilo by se vám příští úterý?“
„No dobře,“ obrátil se k němu Ford. „Co jste dokázali? Co se chystáte podniknout? Jaký je váš názor na vývoj ohně?“
„Já... nevím,“ mekl holič. „Dostal jsem prostě dva klacíky...“
„A co jste s nimi udělal?“
Holič nervózně zalovil v teplákové bundě a podal Fordovi ovoce své práce.
Ford je pozdvihl, aby všichni dobře viděli.
„Kulmu,“ konstatoval.
Dav začal tleskat.
„Nevadí,“ kývl Ford. „Řím taky neshořel za den.“
Schůzovníci netušili, o čem mluví, ale stejně se jim to líbilo. Zatleskali.
„Vy jste totiž strašně naivní, pane,“ zahovořila k Fordovi dívka se silným hlasem. „Kdybyste pracoval v průzkumu trhu tak dlouho jako já, věděl byste, že než se začne s vývojem nového výrobku, je nutno důkladně zmapovat trh. Musíme zjistit, co si lidé od ohně slibují, jaký k němu mají vztah a co pro ně představuje.“
Dav napětím ani nedutal. Očekávali od Forda něco úžasného.
„To si strčte do nosu,“ poradil dívce.
„Přesně tohle potřebujeme vědět,“ zaradovala se dívka. „Chtějí spotřebitelé oheň, který se dá aplikovat nasálně?“
„Chcete?“ zeptal se Ford zástupu.
„Ano!“ volali někteří.
„Ne!“ křičeli vesele jiní.
Nevěděli, co chtějí, ale celá taškařice se jim ohromně líbila.
„A kolo?“ zeptal se kapitán. „Co je s tou kulatou věcičkou? Zní to jako děsně zajímavý projekt.“
„Á, kolo... tady se ovšem vyskytl menší problém,“ referovala důležitě dívka.
„Problém?“ vyjel Ford. „Jaký problém? Co tím myslíte? Vždyť je to nejjednodušší stroj v celém vesmíru!“
Průzkumnice trhu ho obšťastnila kyselým pohledem.
„Tak dobře, pane Vševěde. Tak když jste tak chytrej, řekněte nám, jakou má mít barvu.“
Dav šílel. Jedna nula pro domácí, mysleli si. Ford pokrčil rameny a sedl si.
„Všemohoucí Zarquone,“ zabědoval. „Copak nikdo z vás vůbec nic neudělal?“

Vládkyně Evropy, Velká Angela 15. září 2015, řádně vystřízlivělá z původního nadšení nad přílivem emigrantů do Evropy či spíše do Německa, prohlásila: "Není žádná volba, v jaké zemi a v jakém městě by člověk (míněno imigrant) rád byl. Neexistuje žádné právo volby, kam by člověk chtěl jít, a to by se mělo těm uprchlíkům říci." Zdá se, že by tahle slova měla nepřetržitě vysílat a tisknout všechna média včetně internetových, zejména pro ty imigranty, kteří považují Angelu Merkel za svoji Matku.

Náš neméně velký politik, lidem zvolený prezident Milouš, pardon, Miloš Zeman řekl: "Zastávám shodně s českou vládou názor, že uprchlíky je třeba umisťovat na základě dobrovolnosti, a můj samostatný názor, který jsem s vládou ještě nekonzultoval, je, že do dobrovolných kvót, když to tak nazveme, by měli být zahrnuti i Ukrajinci, protože i Ukrajinci jsou uprchlíci, svým způsobem uprchlíci nám blízcí, ať už původem nebo svou pracovitostí". Tento vcelku rozumný názor pronesl Zeman na konferenci v Baku před odjezdem z Ázerbájdžánu.

Evropský parlament dnes většinou hlasů podpořil návrh Evropské komise na přerozdělení 120 000 žadatelů o azyl z Řecka, Itálie a Maďarska. Pro podporu plánu komise podle tiskové služby europarlamentu zvedlo ruku 370 z 550 přítomných zákonodárců, proti bylo 134. Tedy žádná skvělá jednota nenastala.

"Ze středeční rozpravy v Evropském parlamentu i vzhledem k některým signálům z Německa je zřejmé, ze EU se rozhodla zakrýt svou vlastní neschopnost silovými řešeními. Vypadá to, že Česká republika bude nakonec k přijetí nějakých závazných kvót donucena," napsal v serveru EuroZprávy.cz po hlasování místopředseda ODS Jan Zahradil. "Důrazně tedy doporučuji vládě, aby začala připravovat právní kroky na obranu před tímto návrhem, který je navíc v rozporu s unijním právem," dodal.

Na celé patálii s imigrantským runem na Evropu je pozoruhodné, že se žádná ze ctihodných institucí i person EU neráčila zabývat tím, co je skutečnou příčinou stěhování obyvatel Středního východu i Afriky do Evropy. Vládcové Evropy by totiž museli přiznat, že to byla vláda USA a řada států Evropy včetně vedení EU, které se rozhodly bez rozmyslu zavést do jistých států demokracii západního střihu, ochranu lidských práv a jiné vymoženosti moderní civilizace, které obyvatelům zemí jako byla Lybie, Irák či Syrie prý tak zoufale chyběly. Je jisté, že to byly zcela neuvážené akty mezinárodní agrese a dodávky zbraní různým pochybným bojovníkům "za svobodu". Nebo to, zejména ze strany USA, byl záměrný pokus vyvolat totální chaos a politickou nestabilitu nejen na Středním východě, ale i v Severní Africe, kde hlavním cílem bylo hospodářsky oslabit Evropu před plánovaným otevřením Evropského trhu americkým firmám. Vyberte si sami, co dle vlastní "víry" budete považovat za skutečný běh současných událostí.

Nezávidím budoucím historikům, až budou současné události cloumající nejen Evropou popisovat a vysvětlovat například budoucím obyvatelům Evropy, o jejichž národnostní a náboženské skladbě nemáme zatím žádnou představu. Ostatně stejně jako kdykoliv v minulosti se uchýlí k mazanému falšování dějin. A nelze se jim divit. Těch teorií o tom, proč se proboha vydalo takové množství lidí do Evropy, je totiž mnoho a nikdo netuší, která verze je ta správná. Pro pobavení uvedu tu svoji, soukromou: domnívám se, ba dokonce pevně věřím tomu, že je na vině především satelitní televizní vysílání a internet jako takový a v těchto médiích do zblbnutí uváděné reklamy na všechny ty krásné věci, hračky pro děti i pro dospělé, na snadno získané půjčky, výhry v soutěžích - prostě ten nádherný sladký život, který prožívá naprosto každý obyvatel Evropy. Co zjistil osobně český europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL)? "Na Sicílii jsem byl nepříjemně překvapen naivitou některých běženců, z nichž někteří očekávali, že si za rok našetří na Ferrari nebo budou kopat za Chelsea."

Řídí Evropu skutečně naprostí diletanti a naivní pitomci? Snad nám odpoví nedávný výrok Angely Merkelové: "Mysleli jsme si, že odejdou". Mínila tím dřívější turecké přistěhovalce, o kterých si Němci mysleli, že u nich budou pracovat a posílat peníze domů svým rodinám a pak se vrátí. A k tomu pak nedošlo, na což Němci včetně Velké Angely nebyli připraveni...

>>> [Trvalá adresa tohoto článku.] 17.9.2015 13:00

Některé odkazy na cizí zdroje nemusí být s ohledem na časový odstup funkční.


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.