CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

1.11.2004 - Milovanému policejnímu prezidentovi.

Policejní prezident, generálporučík JUDr. Jiří KOLÁŘNásledující dokument krásným a dojemným způsobem ukazuje skutečnou oddanost prostých příslušníků policie svému policejnímu řediteli. Policisté i policistky nemohou dále bezmocně hledět na to, jak je jejich milovaný prezident v médiích vláčen v prachu zločinnými politiky, prezidenta státu nevyjímaje. Sepsali proto dopis vyjadřující jejich podporu svému nejvyššímu a bez ohledu na policejní předpisy dopis předali přímo do jeho rukou. Zde je jeho plný text:

Vážený pan
genpor. JUDr. Jiří KOLÁŘ
policejní prezident
Policejní prezidium ČR

Praha 25. října 2004

Vážený pane policejní prezidente,

my, kteří jsme níže přiložili svůj podpis, bychom Vám chtěli tímto dopisem vyjádřit podporu v době, která je pro Policii ČR a především pro Vás, jako jejího nejvyššího představitele, tolik těžká. Tento dopis není žádná úřední listina a s Vaším odpuštěním si dovolujeme porušit postup, resp. obvyklý způsob, kterým by měla písemnost putovat od podřízených k Vašim rukám.

V těchto dnech, kdy je Vaše jméno skloňováno ve všech médiích a přetřásáno na nejvyšších politických debatách, si my o to více uvědomujeme, čím pro Policii ČR jste. My, příslušníci Policie ČR, jako jediní můžeme vidět výsledky Vaší práce a změny, které jste v této nejvyšší policejní funkci dokázal. Práce policie byla a je náročná. Její činnost se vždy dotýká občanů této republiky, a proto je také veřejností tolik sledována a hodnocena.

Vězte, že my, řadoví policisté, chceme i nadále bránit zájmy tohoto státu a řádných občanů této republiky, beze zbytku naplňovat slova služební přísahy a dodržovat principy, které jste Vy do života celého policejního aparátu vdechl. Přestože události posledních dní nejsou Vašemu jménu příliš nakloněny, zazněla během nich také jedna velká myšlenka, a sice, že v porevoluční historii tohoto státu jste právě Vy tím nejlepším policejním prezidentem. Uvědomujeme si, že tak vážně a upřímně jako Vy chápe vztah s Policií ČR málokdo.

Proto Vám do těchto dnů přejeme hodně sil a energie.

Za podepsané příslušníky I. odboru SKPV
Správy Policie ČR hl.m. Prahy
npor. Bc. Zdeněk Novák

Co k tomu dodat? Bravo, npor. Bc.Zdeňku Nováku, bravo! Je správné, že tento hlas lidu vyslyšel ministr vnitra František Bublan i předseda vlády Stanislav Gross a bez ohledu na sprostý nátlak prezidenta i ODS ponechali našeho milého a schopného policejního prezidenta ve funkci. Jen tak dál, soudruzi, protože policie je základ státu, bez ní by lidi lezli na Karláku po stromech jako opice. A to, že byl období let 1982 - 1989 členem KSČ a sloužil věrně straně a vládě, to jej jen více kvalifikuje k tomu, aby i nadále bděl nad budoucností našeho národa. Ještě, že prezidenta Klause nenapadlo jej degradovat z generálporučíka do nějaké méně významné hodnosti. Jako vrchní velitel branné moci by to totiž udělat mohl.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.