CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

10.12.2004 - Netýrejte nebohé ryby, barbaři!

Už dávno minula doba, kdy bylo považováno za vrchol veselosti ukazovat v televizi scénku o tom, jak tatínek za asistence dětiček ubíjí koupeného kapra, kterého ještě chvíli před tím děti hladily ve vaně napuštěné chlorem otrávenou vodou. Nic takového si dnes žádný dramaturg nedovolí do vysílání zařadit. Byl by v zápětí nemilosrdně ubit spolky na ochranu zvířat. Ubíjení dramaturga a odpovědného šéfredaktora by se dozajista zúčastnili i dětští psychologi (nový pohlavně neutrální výraz pro tuto profesi zbavený mužského šovinizmu). Trápení ryb je třeba už konečně jednou provždy zastavit nejen o vánočních svátcích! Je třeba také zakázat týrání ryb sportovními rybáři, kteří nejprve nebohou rybu uloví drastickým způsobem na háček a poté, co vyděšenou rybu jsoucí na pokraji života kombinačkami na suchu (!) háku zbaví, bez ošetření jí hodí zpátky do vody, aby se mohla stát obětí dalšímu maniakovi holdujícímu tomuto "sportu".
Dovedete si vůbec představit, jak trpí rybičky v akváriu, když jim nějaký debil neustále ťuká na sklo, jiný magor je loví síťkou aby je vzápětí nacpal do sklenice, zatím co prý v jejich zájmu vyprazdňuje vodu a nalévá tam jinou doplněnou nejrůznějšími chemikáliemi pro "zlepšení" jejich životního prostředí? Řada těchto obětí zvrhlého hoby byla nemilosrdně polapena kdesi v teplých mořích, právě když se chystala zplodit další potomky svého beztak již ohroženého a vymírajícího druhu. Zakázat domácí věznění ryb k akváriích je holou nutností. Samozvaní pavědci se pokoušejí veřejnost přesvědčit, že právě chov ryb v akváriích včetně těch největších je jistou zárukou toho, že právě řada druhů nebude nenávratně ztracena vyhubením. Konají tak jen ve vlastním zájmu, aby se mohli živit pochybnou činností zvanou vědecký výzkum.
Samotné umělé "chování" ryb v českých rybnících není nic jiného, než výraz bezmezné hrabivosti majitelů rybníků, kteří se na zvrhlém vánočním zvyku hodlají každoročně obohacovat za cenu zmařených životů. S nesmyslnou vánoční tradicí pojídání nechutných a navíc i zdraví nebezpečných ryb je třeba skoncovat. Stejně jako s vězněním slepic v klecích, vraždění prasat, telat, býků i krav. Jedině tak budeme moci usednout ke stolu bez rukou zkrvavených krví obětí naší nenažranosti.
A protože v poslední době byly učiněny významné objevy o utajené psychice rostlin, nemůžeme ani ty konzumovat bez pocitu viny. Zbývá nám proto jediná čestná cesta: urychleně vymřít hlady a přestat na této planetě překážet obyvatelům přírody v jejich šťastném životě. Jsme totiž stejně jen chorobným produktem nepřirozené mutace opic a už vůbec ne jakýmsi idealizovaným vrcholem přírody!

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.