CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

17.12.2004 - Cikáni jdou do nebe a Turecko se chystá do Evropy.

Tématem dne je další trik, který si bystře vymysleli slovenští Romové: když nám u nás zrubali sociální příspěvky, budeme se stěhovat ke svým "příbuzným" do Česka. Tam nám dají do měsíce trvalý pobyt jako každému platnému obyvateli EU a vzápětí dostaneme od úřadů podporu dvakrát tak velikou. A českým občanům a dokonce i jejich starostům se to nelíbí. Mají totiž málo peněz pro vlastní občany a na tyhle zahraniční se jim jaksi nechce dávat. Mají ale smůlu, tahle drobná jizva na státním rozpočtu neboli penězích vydolovaných z občanů je přece automatickým důsledkem našeho vstupu do EU. Ti, co hlasovali pro náš vstup do té skutečné EU, se cítí podvedeni, že tohle a jiné věci jim nikdo neřekl, že je vláda a politici oklamali. Jenže vládnoucí koalice je klame i teď, když jim tvrdí, že se s tím nedá nic dělat, že to je přesně podle směrnic z Bruselu. Zvláštní na tom ale je, že například v Británii dostanete sociální podporu až po zákonem stanovené době, ve které řádně pracujete a odvádíte daně. Vymlouvat se na Brusel je prostě stejný alibismus, jako když se naši komunističtí úředníci i politici vymlouvali na Moskvu. Mají to prostě ve své komunistické rudé krvi, místo aby shromáždili poslední zbytky své chabé inteligence a zdravého rozumu a vydali bleskově podobný či stejný zákon o imigantech, jako mají v jiných státech EU.
Horkým tématem číslo dvě je událost mnohem významnější: nejvyšší představitelé 25 členských států EU se ve čtvrtek večer dohodli, že nabídnou Turecku start vstupních rozhovorů do EU od pondělí 3. října 2005. Kde vzali ten legrační termín? Inu doufají, že do té doby Turecko uzná Kyperskou republiku, která je členem EU. Turecko čeká na vstup do EU již celých 41 let, o členství požádalo v roce 1963. Mezitím vstoupilo do "Evropy" 18 jiných států. Přitom zejména občané Německa a Francie nejsou nijak nadšeni z očekávaného vstupu 70 milionů muslimů do unie a na financování chudého převážně zemědělského Turecka nejsou nikde žádné peníze. Přesto řada politiků zastává názor, že právě pro omezené rozpočty unie přijme zemi z Malé Asie nejdříve v roce 2015. Za vstup Turecka lobuje především Londýn a lze se tedy důvodně domnívat, že je vykonavatelem vůle Spojených států, které na připojení Turecka mají eminentní vojenský zájem. Turecko bylo a stále je americkou letadlovou a raketovou lodí natočenou podle potřeby přídí na sever, na východ nebo na jih. Jeho vojenská "demokracie" je nepřesvědčivá, orientace obyvatel výhradně na islám jaksi taksi do Evropské kultury nepasuje a chudoba jeho občanů je značná. Je tedy jasné, že tady nejde o nějaké cíle hospodářské, které bývaly hlavním motorem EU, ale o cíle imperiální. Vládnoucí evropští politikové by rádi vytvořili ještě větší impérium, než byla kdy říše římská. Jak jsme u nás říkávali, od Šumavy až k Tatrám. Pokud jde o hospodářské výsledky unie, asi jde těm socialistům v Bruselu i jinde a zavedení tureckého hospodářství všude. Němci asi mají ještě stále málo tureckých nádeníků. Bez zahraničních otroků se blahobyt místního obyvatelstva budovat nedá. Jen je třeba pamatovat na to, že kromě nepřetržité územní expanze bylo hospodářské zneužívání "barbarů" vždy jedním z hlavních důvodů pádů každého imperia. I toho římského, hitlerovskou Třetí říši nevyjímaje.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv


[CNW:Counter]

Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.