CDmusic.cz - Old Czech music, jazz, trad.folk, brass - Czech Labels at Czech prices. Visa, Eurocard/MasterCard (SSL / 3-D Secure)

AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

28.12.2004 - Multikulturní společnost a psí guláš.

Příliv imigrantů do našich zemí českých, moravských i slezských přináší řadu problémů. Na jedné straně vzýváme lidská práva, soucítíme s nebohými pronásledovanými a snažíme se pro ně vytvářet příjemné životní podmínky bez ohledu na jejich rasu a barvu kůže, bez ohledu na to, odkud přicházejí. Potýkáme se ale s několika vážnými problémy: nechce se nám povolovat muslimům stavby jejich mešit, přijímáme s jistými rozpaky jejich šátky na ženských hlavách či dokonce turbany. Stejně tak se nemůžeme smířit s tím, že by si Vietnamci a Číňané i u nás rádi vařili svá národní jídla, jako je psí guláš nebo nápoj z hadí krve. Přitom plnou hubou hlásáme, že budoucnost Evropy je ve vytvoření multikulturní společnosti, ale ve skutečnosti se nanejvýše zmůžeme na uspořádání festivalu world music, kde nám jistí exoti zahrají a zatancují, ale to, že by například v našich křesťanských chrámech mohly tančit dervišové, nám připadá jako svatokrádež.
Ochránci zvířat, psů a koček především, se chce zvracet při pomyšlení, že by se mohli ti nebozí tvorové stát odporným pokrmem na stole našich milých přátel z východu. Bohužel stejně tak se zvedá žaludek našim muslimům, když musí v supermerketu projít kolem hromad veřového masa.
Proto soudím, že idea o multikulturní společnosti je v současné době absolutním nesmyslem, který uměle vyprodukovali zcela zblblí intelektuálové nakažení všeobjímajícím mezinárodním pseudohumanismem. Pokud se budou mezi příslušníky Homo sapiens praktikovat nejrůznější náboženství, víry a sekty všeho druhu, jedinou formou soužití majoritního obyvatelstva s přivandrovalci je jejich totální asimilace spojená s naprostým odvržením národních zvyků i zlozvyků, plné přijetí majoritního jazyka a v případě nutkavé potřeby komunikace s bohem musí následovat konverze k většinové místní víře, tedy ponejvíce ke křesťanství. Tuhle metodu ostatně po staletí aplikovali v Evropě Židé se střídavými výsledky, ti nejúspěšnější svou víru zcela odvrhli a stali se buď ateisty v době, kdy být ateistou nebylo zločinem, nebo konvertovali ke křesťanství v dobách neateistických.
Celkem racionálně si kupodivu u nás v současné době počínají Vietnamci, když posílají své děti do českých škol a netrvají na vytvoření vietnamského školství. Jakmile jejich děti dospějí, stanou se z nich dokonale asimilovaní vysokoškolsky vzdělaní vietnamští Češi. A když postupně jejich rodiče vymřou, vytratí se do prázdna i problém se psím gulášem.

[Trvalá adresa článku]


AHASWEBOVY NOVINY Home | Textová verze | Galerie | Rady | Vykopávky | Zahrada | Archiv

[CNW:Counter]

NAVRCHOLU.cz


Creative Commons License
Ahasweb, jehož autorem je Jan Bílek, podléhá licenci Creative Commons
Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česko
.